KIBRIS Barış Harekatı'nın 40'ıncı yıldönümü nedeniyle Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde tören düzenlendi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi'ne yeni katılan Kıbrıs gazilerine şeref madalyaları ve belgeleri verildi.
Kıbrıs Harekatı'nın 40'ıncı yıl dönümü töreni Bodrum Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Demirörs, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Hasan Külcü ve gaziler katıldı. Türk Ordusu'nun 20 Temmuz'da başarılı bir harekatla Kıbrıs halkını olası bir katliamdan kurtardığını ve adanın Yunanistan'a bağlanmasını önlediğini belirten Gaziler Derneği Şube Başkanı Külcü, şöyle dedi:
"Kıbrıs Türkleri'nin gördüğü eziyet ve zorbalık bu harekat ile sona erdi. Halk, kimliğini ve benliğini hiçbir zaman kaybetmeyip, boyun eğmedi. Ada 40 yıldır barış ve huzur içindedir. KKTC'nin, Kıbrıs Türkü'nün azim ve iradesiyle, dünya devletleri arasında hak ettiği yere ulaşacağına inanıyoruz."
Tören sonunda, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi'ne 7 Kıbrıs Gazisi daha katıldı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından gönderilen Kıbrıs gazisi şeref madalyaları, yeni üyeler İhsan Beriş, Hüseyin Acar, Mustafa Şentürk, İsmail Kağıtoğlu, Hüsnü Şengöz, Hasan Hüseyin Yoldemir ve Ahmet Nazım Kütahya'ya protokol üyelerince takıldı. Madalya merasimi ile tören sona erdi.

FOTOĞRAFLI