MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde tatilini geçirenler iki gündür süren poyraz nedeniyle zor anlar yaşarken, yarımadanın güney bölümündeki tatilciler güneş ve denizin tadını çıkardı.
Bodrum İlçesi'nde cuma günü sabah saatlerinde başlayan ve saatteki hızı 60 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle deniz ulaşımı yapılamadı, birçok tekne liman ve koylarda mahsur kaldı. Bodrum-Datça, Bodrum - İstanköy (Kos) seferleri güçlükle yapılabildi.
Denize açılan yatlar ve sörf yapanlar ise açık denizde 3 metreyi bulan dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bodrum'da hava sıcaklığı 34, deniz suyu sıcaklığı ise 18 derece olarak ölçüldü.
Fırtına Bodrum'un Gündoğan, Yalıkavak ve Turgutreis beldelerinde etkili olurken, Bodrum'un güneyinde kalan Bitez, Ortakent - Yahşi ve Kumbahçe sahilinde bulunanlar ise deniz, kum ve güneşin tadını çıkardı. Rüzgarsız koylarda olanlar ise bol bol tekneden atlayarak tatilin tadını çıkardı. Gümbet ve Bitez sahilleri yerli ve yabancı turistlerle doldu taştı. Bodrum yarımadasının kuzeyinde etkili olan fırtınanın bu akşamdan itibaren etkisini yitireceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI