Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Cumhurbaşkanlığı seçimi için limandaki gümrük kapısında oy kullanma işlemi başladı.
Türkiye'de karayolu, havalimanı ve limanlarda oy kullanılan 42 gümrük kapısından biri Bodrum Limanı oldu. Yurt dışında yaşayan ve farklı nedenlerle Türkiye'de bulunan vatandaşların 10 Ağustos'ta kadar belirlenen noktalarda oy kullanabileceği seçimde bir sandık da Bodrum'da kuruldu. Bodrum Limanı'ndaki sandıkta oy kullanma işlemi başlarken ilk gün saat 13.30'a kadar 5 kişi oy kullandı.
Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek turlarını sürdüren CHP'nin Bodrum İlçe Yönetimi sandık başına gelenlerden oldu. Sandık görevlilerini ziyaret ettiklerini belirten CHP İlçe Başkanı Recai Seymen "10 Ağustos'ta demokrasi sandıkta tecelli edecek. Desteklediğimiz adayın önde çıkması ve ilk turda bu işin bitirilmesi bu yaz sıcağında iyi olur diye düşünüyorum" dedi. Geçen yerel seçimlerde seçmen sayısı 104 bin 380 olan Bodrum'un seçmen sayısında yazlıkçılarla birlikte 12 bin dolayında bir artış olduğunu söyleyen Başkan Seymen "Bizim desteklediğimiz adaya oy verilsin, verilmesin bütün seçmenleri sandığa bekliyoruz. Çünkü sandık demokrasinin temelidir. Sandık sonuçlarında ne çıkarsa millet olarak saygıyla karşılayacağız" diye konuştu.
SEÇİM TAHMİNLERİ
16 yıldır yaşadığı New York'tan tatile gelen fotoğraf sanatçısı Gül Çevikoğlu da oy kullananlar arasında yer aldı. Oy kullanma ve öncesindeki işlemlerin çok kolay olduğunu söyleyen Çevikoğlu "Bayramdan önce oy kullanma şansımız oldu. Bence seçim 2'nci tura kalır ve Ekmeleddin İhsanoğlu ile Tayyip Erdoğan yarışır" dedi. Cumhurbaşkanı seçiminin 2'nci tura kalması durumunda gümrüklerdeki oy verme işlemi 17-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

FOTOĞRAFLI