MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, '29 Nisan Dünya Dans Günü' kapsamında düzenlenen etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı. Yöresel kıyafetler eşliğinde yaşları 4 ile 50 arasında değişen dansçılar hünerlerini sergiledi.
Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediye Başkanlığı, Türkiye Dans Sporları Federasyonu ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla Bodrum Dans Kulübü tarafından organize edilen '29 Nisan Dünya Dans Günü' etkinliğine, yaşları 4 ile 50 arasında değişen 18 ekipten 450 dansçı katıldı. Binnaz Karakaya Spor Salonu hünerlerini sergileyen dansçılar, yöresel kıyafetleriyle dikkat çekti. Yaklaşık 3 saat süren gösterilerde halk oyunları bale ve modern danstan örnekler sunuldu.
29 Nisan Dünya Dans Günü'nün Uluslararası Dans Komitesi tarafından ilan edilen bir tarih olduğunu ve 1982 yılından bu yana kutlamaların yapıldığını belirten Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, Türkiye'deki ilk kutlamanın 2000 yılında yapıldığını söyledi. Özvezneci, "2000 yılından bu yana ara vermeden kutlama yapıyoruz. Kutlamalar kapsamında daha öncede olduğu gibi uluslararası Bodrum Dans Festivalimiz var. 15'incisi düzenlenecek festivalimizde Mayıs ayında yapılacak" dedi.

OU(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)