MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde Konacık Belediye Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 'Cumhuriyet Konseri' düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen konserde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Sanat Korosu sahne aldı.
Bodrum Antik Tiyatro’da iki bölümden oluşan konserin ilk bölümümde Nesrin Bayramoğulları yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Rossini, Strauss, Brahms, İvanovic ve Bizet’in eserlerinin yanı sıra Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe Suiti’ni seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alan İzmir Sanat Korosu’nun seslendirdiği eserler arasında İzmir Marşı, Gençlik Marşı ve Onuncu Yıl Marşı da yer aldı. Ellerinde Türk bayrakları sallayan dinleyenler marşlara eşlik etti.
Konseri, aralarında MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Konacık Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Tosun, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Onur Şahbaz, Mumcular Belediye Başkanı MHP’li Birol Aydın, tiyatro oyuncusu Metin Zakoğlu ve gazilerinde bulunduğu yaklaşık 3 bin 500 kişi izledi.
ANDIMIZ’I OKUDULAR
Havai fişek eşliğinde Onuncu Yıl Marşı ile sona eren konsere, Bodrum’da yerleşik olarak yaşayan bazı yabancı uyruklular da ellerinde Türk bayraklarıyla geldi. Dinleyenlerin zaman zaman “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attığı konserin sonunda Andımız okundu. Dinleyenler “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganlarıyla konser alanından ayrıldı.