MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, Gençlik Platformu üyelerinin, ellerinde ilginç pankartlar ve Türk bayraklarıyla yaptıkları 'Boyun eğmeyeceğiz' yürüyüşü, polis karakolu önünde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu. Bodrumlular’ın alkışlarla destek verdiği gençlere, polisler de trafik düzenlemesi yaparak yardımcı oldu.
Bodrum Gençlik Platformu üyeleri dün saat 16.00’da Gümbet Kavşağı’nda toplanarak 'Boyun eğmeyeceğiz' adı verilen yürüyüşü başlattı. Ellerinde Gezi Parkı eylemlerinde yaşamlarını yitiren gençlerin fotoğraflarının yer aldığı “Padişah bozuntusuna bir çift sözümüz var. Bu halk sana boyun eğmez” yazılı pankart açan ve Türk bayraklarıyla Atatürk posterleri taşıyan gençlere, Bodrumlular da alkış ve kornalar çalarak destek verdi. Sık sık 'Bodrum uyuma memlekete sahip çık', 'Hepimiz Berkin’iz öldürmekle bitmeyiz', 'Biber gazı oley', 'Bodrumlu gençler çıldırdı biber gazı istiyor', 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganları atan gençlere, polisler de trafiği düzenleyerek yardımcı oldu. Yürüyerek İskele Meydanı’ndaki Merkez Polis Karakolu önüne gelen gençler burada bir süre oturma eylemi yaptı. Gençler daha sonra polis karakoluna dönerek İstiklal Marşı’nı okudu.
Gençler adına açıklama yapan Ozan Kadılar, "Faşist AK Parti Hükümeti’nin Gezi Parkı direnişçileri ve gençlere karşı başlattığı saldırgan tutumun her zaman karşısında olduk. Yerel ve genel seçimlerde herkesi bilinçli bir şekilde oy kullanmaya çağırıyoruz. Ülkemizin geleceği ve faşist iktidarın devrilmesi hepimizin duyarlı olmasıyla mümkün olacaktır" dedi. Protestocu grup açıklama ardından dağıldı.

YA(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)