Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda bir gösterici tarafından Türk bayrağının indirilmesi, protesto edildi.
Bodrum Belediye Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ile bir araya gelen, aralarında gaziler ve Bodrum Beşiktaşlılar Derneği üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda bir gösterici tarafından Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Dev Türk bayrağı açan grup, Kıbrıs gazisi emekli Tuğgeneral İhsan Beriş'in komutuyla saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Topluluk 'Her şey vatan için', 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türk- Kürt kardeştir, PKK kalleştir' sloganları attı. Hükümet aleyhine de sloganların atıldığı protesto gösterisinde, Bodrum Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Macit Oğuzata, basın açıklamasını okudu.
Bayrağın değerinin yapıldığı kumaşla değil, dalgalanması için ödenen bedelle ölçüldüğünü söyleyen Oğuzata, "Açılım sürecinde gelinen noktada tek bir silahlı kuvvetler mensubu bu menfur saldırıya cevap verememiştir. Gelinen durum Başbakana, bakanlarına, hükümet ve muhalefet partilerinin genel başkanlarına, Genelkurmay Başkanına ve açılım düzeni içinde, olup biteni görmezden gelip iktidara güç sağlamaya devam eden halkımıza aittir. Kısa zamanda bayrağımızı indiren hainlerin bulunup bir an önce adalete teslim edilmesini ve gereken en ağır cezanın verilmesini, Musul'da esir alınan konsolosluk görevlisi ve diğer vatandaşlarımızın da ülkemize geri getirilerek ailelerine kavuşmasını diliyoruz" dedi.
GENELKURMAY BAŞKANINA ÇAĞRI
"Bu olayı kınayan Genelkurmay Başkanımız Sayın Necdet Özel'e de bir mesajımız var" diyen Oğuzata, "Bulunduğunuz makam kınama makamı değildir. Siz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Genelkurmay Başkanısınız. Makamınız kınamaz, gereğini yapar. Söz konusu bayrak ise bayrak namusumuzsa bunun kınanması olmaz, gereği yapılır. Gereği yapılamıyorsa bu görevi daha iyi yapacak başka bir kişiye devredilir" diye konuştu.
Grup basın açıklamasının adından sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI