MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde Eğitim Sen tarafından düzenlenen eylemde Halk Bankası Genel Müdürü’nün evinde ayakkabı kutularından 4.5 milyon dolar çıktığı iddiaları üzerine ayakkabı kutularına dolar ve madeni para atarak protesto edildi. Eğitime bütçeden yeterli pay ayrılmasını isteyen Eğitim Sen üyeleri ayakkabı kutularını Halk Bankası Bodrum şubesi önüne bıraktı.
Önümüzdeki yıl bütçeden eğitime yeterli pay ve okullara ihtiyacı kadar ödenek ayrılmasını isteyen Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği üyeleri Bodrum Belediye Meydanı’nda eylem düzenledi. Öğretmenlerin boş ayakkabı kutuları getirdiği eylemde Eğitim Sen Bodrum Sözcüsü Nagi Meriç, eğitim harcamalarının önemli bölümününün halkın sırtından karşılandığını söyledi. Meriç, şöyle konuştu:
"2002 yılında bir öğrenci velisinin eğitim harcaması 720 TL iken, bu oran 3 bin 602 TL’ye yükseldi. Yani; 5 kat arttı. MEB bütçesinden eğitime ayrılan pay ise 2002 yılında yüzde 17 iken 2013’te bu oran yüzde 9’a düştü. Kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmasına derhal son verilmeli. Eğitim ve bilim emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı ekonomik hak kayıpları giderilmeli. Son 11 yıl içerisinde alım gücündeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanmalı."
HÜKÜMETİ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR
Açıklama ardından öğretmenler boş ayakkabı kutularının içerisine madeni para attı. Bazı öğretmenlerin kutuların içerisine 1'er dolar koydukları görüldü. Yaklaşık 80 Eğitim Sen üyesi öğretmen daha sonra ellerinde ayakkabı kutularıyla Bodrum Halk Bankası Şubesi’ne ’Haksızlığa Son’, ’Hükümet İstifa’ sloganları ve alkışlar eşliğinde yürüdü. Banka girişine madeni para ve doların içinde olduğu kutuları bırakan öğretmenler, burada da alkışlı ve sloganlı protestolarını sürdürdü. Polisin müdahale etmediği ve yakın takibe aldığı grup dağıldı.