Nilüfer KANDIRMIŞ/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde Sarum Diamond ve Bodrum Golf Club tarafından bu yıl pek çok ünlü ismin katılımıyla ilk kez golf turnuvası düzenlendi.
Ortakent Mahallesindeki Bodrum Golf Club'daki geleneksel hale getirilmesi düşünülen turnuvaya Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, oğlu Erdoğan Demirören, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Gençlik ve Spor eski bakanlarından Fikret Ünlü, OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ve 20'si kadın 97 sporcu katıldı. Erkeklerde 3, kadınlarda ise 2 kategoride düzenlenen turnuva oldukça çekişmeli geçti.
Turnuva da 1. turu tamamlayan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Demirören, golf turizminin önemine dikkat çekip, "Bodrum dünyanın sayılı yerlerinden birisi. Eminim ki böyle önemli sponsorlar destek verdikçe, golf Bodrum'da daha da gelişecek ve ilerleyecek. Bodrum'da sayılı golf merkezlerinden biri haline gelecek. Turnuva çok iyi ve keyifli geçti, oğlum iyi oynuyor. İnşallah o kazanır" dedi. Futbolla ilgili soruları ise Demirören, "Bugün, golf oynamak için Bodrum'dayım" diyerek geri çevirdi.
2 gün boyunca sabah ve öğle saatlerinde yapılan turnuvada birinci altın golf topu, kadınlarda en iyi skoru yapan sporcu altın golf topu küpesi ve erkeklerde en iyi skoru elde eden sporcu altın golf topu şeklinde kol düğmesiyle ödüllendirilecek.

FOTOĞRAFLI