Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, son üç gündür etkisini giderek arttıran sıcak havadan bunalan tatilciler, kendilerini sahillere attı. Turistik tesislerdeki doluluk oranının yüzde 60'lara ulaştığı ilçede, sahillerde renkli görüntüler ortaya çıktı.
Mayıs ayının ısıtmaya başladığı ilçede 29 derece hava, 18 derece de deniz suyu sıcaklığı ölçüldü. Özellikle İskandinav ve Kuzey Avrupa ülkelerinden gelen turistler, sahillere akın etti. Üstsüz güneşlenen turistler, renkli görüntüler oluşturdu. Jet ski, kano ve parasailing benzeri su sporları da yapan turistler, tatilin tadını çıkardı. Gümbet, Bitez, Kumbahçe ve Paşatarlası sahillerinin doluluk oranı da her geçen gün artıyor.
Otel işletmecisi Deniz Ayaz, "Bodrum'a erken gelen turist sayısı geçtiğimiz yıllara oranla ciddi şekilde arttı. Havaların da güzel gitmesi özellikle Kuzey Avrupa'dan gelen turistleri sevindirdi. Otellerini açan tesis işletmecileri şu anda durumdan ve yapılan rezervasyonlardan oldukça memnun. Bodrum turizm sezonuna çok iyi bir moralle başlıyor" dedi.
Öte yandan ilçede, hafta sonu aralıkla yağış beklendiği açıklandı.

YA(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)