MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Dünya Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen Yaşamda Engel Yok Yürüyüşü'ne katılan fiziksel engelli Bodrum Belediye Başkanvekili Abdülmecit Poyraz, Bodrum'un Türkiye'deki ilk ve tek 'Engelli dostu kenti' olması için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Bodrum Sağlık Vakfı, Yahşi Özel Uygulama ve Eğitim Merkezi, Umurca İlköğretim Okulu tarafından Dünya Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen Yaşamda Engel Yok Yürüyüşü'ne yaklaşık 200 engelli ve yakınları katıldı. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanvekili Abdülmecit Poyraz, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Erol Ürküt ile ilçede tatil yapan engelli turistlerin de ellerinde Türkçe pankartlarla katılarak engelli çocuklarla dans edip eğlendiği etkinlik, Belediye Garajı'nda Umurca İlköğretim Okulu Bando Takımı'nın marşları ile başladı. Yaklaşık 800 metre yürüdükten sonra İskele Meydanı'nda devam eden etkinliklerde Bodrum Sağlık Vakfı Saz Ritm Ekibi hareketli şarkı ve türküler seslendirdi, engelli çocuklar halk oyunları gösterisi yaptı. Yabancı turistlerin ilgi ile izlediği gösteride turistler engelli çocukları alkış yağmuruna tuttu ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ellerinde 'Engelli olmak engel değildir', 'Biz de varız' ve 'Karanlığa bürüneceğine bir ışık da sen yak' yazılı pankartları taşıyan engellilerle Kaymakam Mehmet Gödekmerdan sohbet etti. Engelli Görkem Dokur 'Tüm Engelleri Aşalım' isimli şiiri okudu.
BODRUM ENGELLİ DOSTU KENT OLACAK
Bodrum Belediye Başkanvekili Abdülmecit Poyraz, Türkiye'de engelli kavramının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, "İnsanlarımızın, çocuklarımızın önüne engel koyulup onları geçemeyenlere engelli deniliyor, bu engellilik değildir. Sosyal aktivitelerini, eğitimini ve işini yetenekleri olduğu halde yerine getiremeyen insanları sosyal haklarını yerine getiremeyen insanlar olarak değerlendirmeliyiz. Engelli denildiğinde toplumda hala bir kavram kargaşası olduğunu görüyoruz. Bu nedenle engelli çocuklarımız için sosyal hakların yetersizliği hat safhadadır. Bu nedenle Bodrum'da tüm bu sorunları baştan kaldıracak projeleri hazırlamaya başladık. Gerçek anlamda 'Engelli dostu kent'in en güzel örneği Kanada'nın Rencower kentidir. Fiziksel, görme ve duyma engelli tüm arkadaşlarımızın normal vatandaş gibi yaşamlarını kolaylaştıracak tüm düzenlemeleri bu yıldan itibaren hayata geçirmeye başlayacağız. Bodrum konukları, turistlerimizi ve ilçede yaşayan engelli vatandaşlarımız ile birkaç yıl içerisinde Engelli dostu kent olacak, bu müjdeyi vermek istiyorum" dedi.
Yaklaşık 3 saat süren etkinlik ilçede festival havası estirdi.

YA(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)