Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN(Mardin), ()-BİRLEŞMİŞ Milletler'in (BM) Suriye'ye gönderdiği insani yardımları taşıyan TIR'ların Mardin'in Nusaybin İlçesi Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderilmesine devam ediliyor.
BM'nin Suriye'ye göndereceği insani yardımların bulunduğu 82 TIR'dan 20'si Nusaybin Sınır Kapısı'ndan bugün Suriye'nin Kamışlı kentine gönderildi. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Bölge Sözcüsü Iyad H. Nasr, 2 günden bu yana insani yardımları taşıyan TIR'ların Suriye'ye gönderildiği belirterek, bu süre içinde toplam 28 TIR'ın geçiş yaptığını söyledi. İnsani yardımların toplam 82 TIR'dan oluştuğunu belirten Nasr, şunları söyledi:
"Suriye’deki insani yardım koordinatörümüz aldığımız bilgilere göre Türkiye ve Suriye’nin bu yardımın devam edebilmesi için anlaşmaya varmış durumdalar. Dolaysıyla Suriye’den ve Türkiye’den her gün izin almamıza gerek kalmadığını teyit ederim. Bu anlaşmalardan sonra şunu söyleyebiliriz ki, konvoy 3-4 gün içersinde Suriye’ye ulaşmış olacak. Türkiye’deki BM’nin İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin de verdiği bilgiye göre, her iki tarafında insani yardımların geçebilmesi için üst düzeyde destek sağlamış durumdalar. Bu durumda da memnuniyetimizi belirtmek istedim. Şunu tekrar teyit etmek ve altını çizmek isterim ki BM olarak Türkiye ve Suriye makamlarına bu insani yardım konvoyun yerine ulaşabilmesi için verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim.Bu konvoyun olabilmesi farklı sınırlarından geçecek olan insani yardımları için bizlere umut verebilmiş ve bu Suriye’deki ihtiyaçlar temelinde planlama yaparak daha fazla yardım yapabilmemizin şansını doğurmuş olabilecektir. Suriye’de bugün çocuk, yaşlı ve hastalar olmak üzere çok ciddi insani yardıma ihtiyaç duymaktadır ve BM elinden gelen gayreti devam edecektir. BM öncelikle tüm devletlerin bağımsızlığıyla ve toprak bütünlüğüyle hareket etmektedir. Şimdiye kadar BM, Ürdün, Lübnan, Irak gibi ülkelerden sınır ötesi yardım yapmış durumdadır. Ancak bu yardım Türkiye’den Suriye’ye sevk edilen ilk insani yardımdır."

AA(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)