BİTLİS'te BDP'nin öncülüğünde biraraya gelen kalabalık, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etti.
BDP Bitlis İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 100 kişi katıldı. Nurullah Eren Caddesi üzerinde bulunan Ulu Cami önünde toplanan grup adına basın açıklamasını BDP İl Başkanı M. Can Demir yaptı. Demir şöyle konuştu:
"Lice’de yaklaşık 2 haftadan bu yana halkın askeri güç ve baraj yapımlarını engellemek için demokratik ve siyasi eylemler başlatmıştır. Dünyanın en geri demokrasilerinde bile temel insan hakkı olan demokratik protesto ne yazık ki ulusalcı medyanın saptırması ve tahrik etmesi sonucu basında ve Türkiye kamuoyunda gerekli yeri almamış ve gerekli ilgi gösterilmemiştir. Gezi ve benzeri olaylarda kıyamet koparanlar Soma’da yas tutup Şırnak’ta göçük altında kalan Kürtleri görmeyenleri, Lice’de sivil halkın barışçıl eylemlerini PKK’nın yol kestiği, çatışmaların yaşandığı ve benzeri söylemlerle kamuoyunu yanlış yönlendiren savaş politikacılıklarını Kürt halkı ve dostları asla unutmayacak. Lice’de barışın tesisi ve devamı için eylem yapan canlarını veren, sivil halkı görmeyecek kadar utanmaz ve vicdansızdırlar. Maalesef ki çözüm sürenin başlamış olduğu günden beri hükümet, sözlerine yönelik tek bir adım atmamıştır. Herkesin barış özlemi içerisinde olduğu bir ortamda savaşın ve çatışmanın kışkırtılması anlamına gelen bu saldırıyı yapan sorumluların ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Lice’de yapılan saldırı barış sürecine yönelik yapılan bir saldırıdır."
Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık, alkışlı protestonun ardından olaysız dağıldı.

ÖÇ(FE/SS) (FOTOĞRAFLI)