Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, () - BİTLİS Devlet Hastanesi'nde sünnet, artık neşter ve bıçak kullanılmadan 'Klips' olarak bilinen plastik kıskaçla kansız yapılıyor.
Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Dilekçi, çocuk cerrahi uzmanları ile Bitlis'te bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Dilekçi, Bitlis Devlet Hastanesi'nde çocukların gelişiminde önemli süreç olan sünnet ameliyatlarını artık neşter ve bıçak kullanmadan yaptıklarını anlattı. Plastik bir kıskaçla operasyonu kansız gerçekleştirdiklerini ve bu yöntemin ülkede çok nadir merkezlerde uygulandığını ifade eden Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Dilekçi, şöyle konuştu:
"Bizim için en önemlisi çocuğun bu süreci tramvasız atlatması. Bünyemizde çalışan çocuk cerrahi uzmanı arkadaşlarımız aracılığıyla 'klips' yöntemiyle yani kansız, neştersiz ve bıçak kullanılmadan ameliyatlara, sünnet operasyonlarına başladık. Burada çocukların sünnet öncesi ve sonrası konforu daha da iyi olup ameliyat sonrası sıkıntı yaşamıyorlar. Ameliyattan sonraki günler daha iyi bir şekilde evlerine gidip istirahat ediyorlar. Bu Bitlis'te bir ilk. Ülkede de çok nadir merkezlerde kullanılan bir yöntem. Burada çocuklara hafif uyutularak yapılıyor."

FOTOĞRAFLI