BİTLİS'te Engelliler Haftası ve Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 23 engelli bir günlük temsili askerlik yaptı.
Sabah aileleriyle birlikte İl Jandarma Komutanlığı'na gelen 23 engelli, askeri kamuflaj kıyafetleri ve botları giydirildikten sonra eğitime alındı. Verilen kısa temel eğitimin ardından düzenlenen törende konuşan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Türk ordusunun sadece yurtta değil, dünyada da adaletin tesisinden kendisini sorumlu olarak gören bir milletin ordusu olduğunu söyledi. Türk ordusuna bir günlüğüne bile mensup olmanın iftihar olduğunu belirten Vali Öztürk, "Bugün fiziki engelli ancak ruhu engelsiz 23 gencimizin şanlı Türk ordumuza askerlik hizmeti dolayısıyla katılışının törenini yapıyoruz. Hepsini tebrik ediyorum. Şu anda sizler şanlı Türk ordusunun birer mensubu olmanın şeref ve imtiyazına sahip oldunuz. Bu ordu sadece yurt savunması ve Türkiye'nin sınırlarını savunmakla kendisini görevli hisseden bir ordu değil. Bu ordu aynı zamanda geçmişinde olduğu gibi dünyaya nizam vermek isteyen ve nizamı alem ülküsüne sahiptir. Bu ordu sadece yurtta değil, dünyada da adaletin tesisinden kendisini sorumlu olarak gören bir milletin ordusudur" dedi.
Daha sonra konuşan Bitlis İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, askerliğin kutsal bir görev olduğunu ve bunu yerine getiren her bireyin ömrü boyunca bu gururu yaşadığını söyledi.
Engelliler adına konuşan Bayram Tutgaç ise, Genelkurmay Başkanlığı'na 1 günlüğüne engellilere tanıdığı bu haktan dolayı teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından 23 engelli askerlik yemini edip ardından teskerelerini aldı.

ÖÇ(FE/SS) (FOTOĞRAFLI)