BİTLİS'te 2 yıl önce amca çocukları arasında 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından başlayan kan davası, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan'ın çabalarıyla barışla sonlandı. Amca çocukları, barış töreninde Kuran-ı Kerim’in altından geçtikten sonra kucaklaştı.
Bitlis kent merkezinde, 2 amca çocuğu arasında 2 yıl önce alacak verecek meselesi yüzünden kavga çıktı. Çıkan kavgada, Medeni Karakuzu, aldığı bıçak darbeleriyle yaşamını yitirdi. Bunun üzerine amca çocukları arasında kan davası başladı. Kent merkezinde yaşayan aileleri barıştırmak için Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tezcan devreye girdi. Yapılan görüşmelerin ardından amca cocukları olan iki ailenin fertleri biraraya getirilerek barış için ikna edildi.
Kent merkezindeki bir otelin salonunda da barış töreni düzenlendi. Törene, Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Alay Komutanın Albay Halil Şen, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İl Emniyet Müdürü Sadeddin Akgüç, AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan ve bazı kanaat önderleri katıldı. Amca çocukları olan Abdulbari ile Reşat Karakuzu, çocukları ve yaknıları ile birlikte Kuran-ı Kerim'in altında geçip el sıkışarak barıştı.
Törende bir konuşan Tezcan, bu tür olayların insanların hem ahretlerini hemde dünya hayatlarını mahvettiğini söyledi. Tezcan, devlet büyükleri ve kanaat önderlerinin de bu tür olayları çözmek için çaba göstermeleri gerektiğini belirterek, "Bu tür kavgalarda ocaklar sönüyor, aileler perişan oluyor. Hem bu dünyadan hemde ahretimizden oluyoruz. Maalesef bölgemizde bu tür kazalar geçmişimizde olduğu gibi geleceğimizde de olmaya devam ediyor" dedi.
Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş ise aynı havayı tenefüs edip, aynı ekmeği yediklerini ve aynı suyu içtiklerini belirterek herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğini söyledi. Pektaş, "Bizim iki tane ışığımız var. Bunların en önemlisi yüce kitabımız Kuran-ı Kerim diğeri ise efendiler efendisi Peygamberimizin sünnetidir. Zaten bu iki ilahi öndere sıkı sıkıya sarılırsak emin olunki geçmişten geleceğe önümüze çıkan pek çok sorunun çözümüne el birliği ile kavuşmuş oluruz" diye konuştu.