VALİLER Kararnamesi ile merkeze alınan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul için düzenlenen veda yemeğine yaklaşık 500 kişi katılırken, gecede duygulu anlar yaşandı. 
Bitlis Valisi Veysel Yurdakul için Kardelen Oteli’nde düzenlenen veda yemeğine kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, vatandaşlar ve çalışma arkadaşları katıldı. Yemekte konuşan Vali Yurdakul hayatında 2 önemli şahsiyet ve şehrin olduğunu, bunların 2’sinin de Bitlisli, şehrin ise Bitlis olduğunu söyledi. Vali Yurdakul şöyle konuştu:
"Bitlis’te görev yaptığım süre içinde mizacım gereği hızlı olmaya çalıştım. Her şeyde bir hayır varmış. Bakın acele etmesek bu kadar kısa sürede bu projelerimizi hayata geçirebilir miydik?. Benim hayatımda 2 düşünür ve 1 şehrin önemi büyüktür. Hayatıma yön veren bu kişi Bitlisli'dir. Hayatımda dönüm noktası olan şehir ise yine Bitlis’tir. Burada çok şey öğrendim. Burada benimle birlikte uyum içinde çalışan herkese teşekkür ediyorum. Birçok projemizi hayata geçirmeye çalıştık. Bunlar arasında termal oteller, turizm ve jeopark projeleridir. Allah’a şükürler olsun ki, birçok işadamı ile görüşüp protokolümüzü imzaladık. Artık sizlerden tek ricam bu projelerin hayata geçirilmesi için çalışmanızdır. Yeni gelen Valimize de bu tür bilgileri vereceğim. Bu projelerde aksama olursa ben hakkımı sizlere helal etmem."
Vali Yurdakul’a Bitlis Belediye başkanı Fehmi Alaydın, İlçe Kaymakamları ve çeşitli Sivil Toplum Örgütü temsilcileri tarafından hediyeler verildi. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı veda gecesi hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.