DOĞU Anadolu'nun en fazla kar alan ve kış aylarının büyük bölümünü kar altında geçiren Bitlis'te kış öncesi hazırlıklar tamamlandı, karla mücadeleye ilk etapta 8 milyon TL’lik ödenek ayrıldı.
Vali Veysel Yurdakul, geçen yıllardaki deneyimlerini bu yıl sahaya yayacaklarını bu nedenle iş makineleri ve personelin hazırlıklı olduğunu söyledi. Vali Yurdakul şöyle konuştu: 
"Geçen yılki tecrübelerimiz ile bu yıl kar yağışına daha iyi hazırlandık. Mevcut araçlarımızın bakımını karla mücadelede araç kiralamak için gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Kazasız- belasız yolumuza devam ediyoruz. Yolların kapanmadığı bir kış geçirmek istiyoruz. Ama işin doğasında Bitlis’in tabiatında bol kar var. Bunu aşmak için araç kiralama ve her türlü formilasyonu hayata geçireceğimizin bilinmesini istiyoruz. Şu an 8 milyona yakın bir kış ödeneğimiz var. Ama gerek duyulursa Maliye Bakanlığından, Afet ve Acil Durum Bakanlıklarından talep edilebilir."
Vali Yurdakul, Bitlis ve bölgesindeki köy yollarında asfaltlama çalışması yapmadıklarını, bunun dışında daha ziyade alt yapı ve duvar çalışmaları yaptıklarını da belirterek, şöyle dedi:
"Bu yıl köy yollarında asfalt olayına hiç girmedik. Köy alt yapıları, menfezler, köprüler, sanat yapılarının güçlendirilmesi yönünde çalışmalar yapıldı. Önümüzdeki yılı ise asfalt yılı ilan edeceğiz. Çünkü bütün gücümüzü KÖY-DES kaynaklarımızı Özel İdare kaynaklarımızı tamamen köy yollarımızı asfaltlama yönünde kullanmayı düşünüyoruz."
Vali Yurdakul, kış mevsiminin zorlukları yanında güzelliklerinin de çok olduğunu söyledi. Bitlis’te daha önce bulunan 2 kayak merkezi sayısının da 3’e çıkarılacağını ifade eden Vali Yurdakul, “Bitlis’te kış turizmine büyük önem veriyoruz. Bunun yanında Jeopark projesinin en önemli faydası kış turizmine katkısıdır. Bitlis’te mevcut olan iki kayak tesisimizin yanında üçüncü kayak tesisimizi hayata geçirme çalışıyoruz. El-Aman hanımızın arkasında bulunan Rahva mevkisindeki tepeye hibe ile almış olduğumuz telesiyej sistemini kurmayı düşünüyoruz" diye konuştu.