Enver ALAS -Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, () ÇEVRE bilinci ile denizlerin temiz tutulmasını amaçlayan 'Sualtı Atık Sergisi' ile Eğitim Atölyesi kapılarını 4. kez öğrencilere açtı.
Deniz Temiz Derneği ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen 'Mavi Kuşak Hareketi - İstanbul Boğazı Projesi' kapsamında 4. Sualtı Atık Sergisi ile Eğitim Atölyesi'nin açılışı yapıldı. Deniz Temiz Derneği'nin Üsküdar Nakkaştepe'deki merkezinde açılan sergi ve atölyelerde yüzlerce ilkokul öğrencisine denizlere sahip çıkılması ve çevre bilinci öğretilecek. Serginin açılışı İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan ve Deniz Temiz Derneği Genel Müdürü Akşit Özkural ile derneğin yazokulu eğitim programlarına katılacak çeşitli ilkokul öğrencilerinin katılımıyla yapıldı.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan, Deniz Temiz Derneği ile birlikte öğrencilerin çevre bilincinin kazandırılması ve duyarlılığının artırılması için önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sivil toplum kuruluşlarıyla onlarca proje gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Turan, "Bu projede hedefimiz 3 bin öğrencidir. Fakat İstanbul'da 3 milyona yakın öğrenci var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol imzalanmak üzere. Bu protokol imzalanırsa tüm Türkiye'deki öğrencileri içine alan çok ciddi projelerimiz olacak" diye konuştu.
Deniz Temiz Derneği Genel Müdürü Akşit Özkural ise proje ile ilgili olarak, çocukların ilkokul çağlarından itibaren çevre bilincinin öğretilmesi açısından düzenledikleri yaz okullarında öğrencilere eğitim verdiklerini söyledi. Sergide görevli gönüllü eğitmenler denizden çıkarılan atıklardan oluşan sergiyi öğrencilere gezdirdiler.

Sergiyi gezen Kuzguncuk İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Rüya Tunç, denizlerin kirletilmemesi için atıkların atılmaması gerektiğini söyledi. Tunç, "Balıklar ölüyor, denizde canlılar hayatlarını kaybediyor. Denizdeki canlılara saygı duyulması gerekiyor" diye konuştu.
Çocuklara illüstrasyonla denizlere sahip çıkılması ve su varlıklarının kirletilmemesinin anlatıldığı sergide, çıkarılan, oyuncak, bisiklet, bebek arabası, cam şişeler, spor ayakkabısı, mangal, olta gibi İstanbul denizlerinden çıkarılan atıklar sergilendi.

EA (MK) (FOTOĞRAF)