SARIKAMIŞ şehitleri anısına bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinlik kapsamında, İstanbul'dan Sarıkamış'a gitmek için yola çıkan bisikletçiler, Sinop'a ulaştı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği’nce bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na katılan bisikletçiler, dün gece Sinop’ta mola verdi. Geceyi Sinop’ta geçiren bisikletçiler, bugün Hükümet Konağı meydanında Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, protokol üyeleri ve öğrencilerin katıldığı törenle Samsun’a uğurlandı. Törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger etkinliğin önemine değindi. Başta Sarıkamış şehitleri olmak üzere toprakların vatan yapılmasında kanlarını, canlarını feda eden tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Vali Köşger, "Şehitlerimize, gazilerimize millet olarak çok şey borçluyuz. Bu vatanı onlara borçluyuz. Her karışını kanları ile suladılar ve bu topraklar kolaydan elde edilmedi. Kimse bu milletin birliğine, dirliğine göz dikemez. Buna verilmiş de en güzel derstir aslında Sarıkamış. Bu milletin evlatları en zor şartlarda en uygunsuz iklim koşullarında bile gözünü kırpmadan, vatan için, millet için, bayrak için, dil için, namus için şahadete gitmeyi bilen bir millettir. Birliğini, dirliğini savunmayı bilen millettir. O yüzden kimse heveslenmesin bu ülkenin birliğini düzenini bozacağım diye. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sarıkamış şehitlerini, bu toprakları bize vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Bu hatıraları yaad etmemize vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Köşger, Sarıkamış Müzesi'ne bırakılmak üzere ziyaret ettikleri kentlerden toprak toplayan bisikletçilerin yanlarındaki kavanoza toprak koydu. Vali Köşger'in start bayrağını kaldırmasının ardından bisikletliler Samsun’a hareket ettiler.