İZMİRLİ bisikletçilerin akşam turuna katılan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, bisiklet kullanımını daha yaygın ve daha zevkli hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Perşembe Akşamı Bisikletçileri, bisikletli yaşama katkıları nedeniyle Başkan Kocaoğlu'na bir şükran plaketi sundu.
Kesintisiz bisiklet yollarını çoğaltarak ve kiralanabilir kent bisikletleri BİSİM'i yaygınlaştırarak kentteki bisiklet kullanımını teşvik etmeye çalışan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bisikletçilerden teşekkür geldi. BİSİM bisikletiyle birlikte Perşembe Akşamı Bisikletçileri'nin turuna eşlik eden Başkan Kocaoğlu'na grup kurucusu Muhlis Dilmaç tarafından bir şükran plaketi sunuldu. Dilmaç, "Artık İzmir, bisikletli yaşam kenti. Başkanımız buna büyük katkı sağladı" dedi.
8 yıldır her Perşembe akşamı Göztepe İskelesi'nde buluşarak trafikte bisikletliler adına farkındalık yaratmak ve görünür olmak hedefiyle hareket ettiklerini söyleyen Dilmaç, "Başkanımız Aziz Kocaoğlu da BİSİM'leri kurarak ve bisiklet yollarına özel önem vererek İzmir'de bisikletli yaşamın yaygınlaşması için büyük katkıda bulundu. BİSİM'lerin artması ile belki trafik ve otopark sorunu da çözülür. Bisiklet bir şehrin kültürel anlamda bir göstergesidir. İnşallah herkes bisiklete binmeye başlar. Bisiklet hem ekonomik hem sağlık ve ham de çevre açısından önemli bir araç. İnşallah bu daha da ileri boyutlara taşınacak" diye konuştu.
Plaket takdiminin ardından Göztepe İskelesi'nden hareket eden Perşembe Akşamı Bisikletçileri'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da eşlik etti. Konak Meydanı'na kadar pedal süren Başkan Kocaoğlu'na Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki sürücüler korna çalarak destek verdi. Bisikletçilerle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde hatıra fotoğrafı da çektiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Desteklerinizle kentte bisiklet kullanımını artırmaya çalışıyoruz. Bize çalışmalarımızda büyük destek verdiniz. Teşekkür ederiz. Yaptığımız projelerle bisiklet kullanımını daha zevkli ve daha yaygın hale getirmeye çalışıyoruz. Aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

AÖ(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)