GEÇTİĞİMİZ 17 Ocak'ta yaşamını yitiren gazeteci yazar Mehmet Ali Birand'ın yazdığı 17 kitabı ve kütüphanesinde bulunan yaklaşık 2 bin 500 eser, ailesi tarafından Şırnak Üniversitesi Kütüphanesi'ne bağışlandı.
Mehmet Ali Birand'ın kitaplarını gönderen eşi Cemre Birand'a teşekkür eden Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, ünlü televizyoncunun kitaplarının  kütüphanelerinde olmasının anlamlı olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, kütüphanelerinin yeni açıldığını belirterek şöyle dedi:
"İlk açıldığında tek bir kitap yoktu. Şu an ise 27 bin 600 fiili kitap var. Bunun 6 bin 500'ü bağış şeklinde gerçekleşti. 2 bin 500'ü rahmetli Mehmet Ali Birand'ın ailesi tarafından bağışlandı. Şöyle bakacak olursak, bağış kitaplarıyla bilimsel dergiler ile beraber 2,5 milyona yakın kaynağa kütüphanemiz internet ortamında, fiili ortamda ulaşılabilecek durumdadır. Ayrıca hem adının yaşatılması, hem kitaplarıyla birlikte 'Mehmet Ali Birand Bölümü' açmayı düşünüyoruz."
Üniversitenin öğrencileri ise Mehmet Ali Birand'ın kitaplarının kütüphanelerinde olmasının  çok güzel bir durum olduğunu belirterek, ailesine teşekkür etti. Şırnak Üniversitesi'ndeki kütüphane girişinde katkılarından dolayı Cemre Birand ve emeği geçen diğer kişilere teşekkür yazısı yer aldı.