Mehmet TÜRK- Serdar SUNAR / DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da, çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirterek oturma eylemi yapan annelerin eylemi Dağkapı Meydanı'nda sürerken, bu kez çocukları dağda olan, çatışmalarda yaşamını yitiren ve cezaevinde olan 6 kadın Diyarbakır Valiliği karşısındaki parkta oturma eylemi başlattı. Burada konuşan anneler, Dağkapı'da oturma eylemi yapan diğer annelere seslenerek, "Bizim muhatabımız ve çocuklarımızın gelmesini sağlayacak kurum hükümettir. Gelin hep birlikte oturalım ve barışı isteyelim. Hükümetin barış için adım atmasını birlikte dile getirelim" dedi.
Merkez Yenişehir İlçesi Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan Anıt Parkta bugün saat 15.00 sıralarında gelen ve çocuklarının dağda, cezaevinde olduğunu ve çatışmalarda yaşamını yitirdiğini söyleyen 6 kadın, oturma eylemi başlattı. Üzerinde, 'Ey Başbakan, dağdaki ve cezaevlerindeki çocuklarımız için yasa çıkart, barış gelsin, çocuklar eve dönsün' yazılı pankıntın önünde oturma eylemi yapan kadınlar adına Şehrizade Anar konuştu. Anar, barış ve çözüm sürecinde adım atmayan hükümetin adım atması için bu eylemi başlatıklarını belirterek, "Somut bir adım atılana kadar oturma eylemimize devam edeceğiz. Biz artık barışın sağlanmasını ve cezaevleri ile dağda olan çocuklarımızın eve dönmesini istiyoruz" dedi.
DİĞER ANNELERE SESLENDİLER
Dağkapı Meydanı'nda çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirterek günlerdir oturma eylemi yapan annelere de seslenen Anar, "Bu anneler de gelip bize katılsın. Bizim muhatabımız ve çocuklarımızın gelmesini sağlayacak kurum hükümettir. Barışı gelsinler hep birlikte isteyelim. Tek taraflı olarak talepte bulunmak doğru değil" diye konuştu.
Kadınların oturma eylemi yaptığı parkın çevresinde sivil polislerin güvenlik önlemleri aldığı görüldü
FOTOĞRAFLI