Aziz ÖNAL / BİNGÖL, () - BİNGÖL'de sıcakların aniden bastırmasıyla serinlemeye çalışan çocuklar, merkeze 10 kilometre mesafede bulunan Beyaz Toprak Baraj Gölü'ne koşuyor. 5 metre derinliğindeki göle giren çocuklar tehlikeli bir şekilde yüzüyor.
Merkeze 10 kilometre mesafedeki Beyaz Toprak Köyü yakınlarında bulunan, sulama amaçlı Beyaz Toprak Baraj Gölü'ne giden yaşları 12 ila 14 arasında değişen çocuklar, ölümüne serinliyor. Baraj gövdesine çıkarak akrobatik hareketlerle suya atlayan çocukların bu davranışı büyük tehlike oluşturuyor.
YÜZME BİLİYORUZ
Çocuklardan Harun Becerikli, 3- 4 kilometre mesafedeki köyden baraj gölüne, arkadaşlarıyla birlikte yüzmeye geldiklerini belirterek şunları söyledi:
"Burası tehlikeli ama ne yapalım? Evimiz buradan 3- 4 kilometre uzaklıkta. O kadar uzak yolu yüreyerek sırf burada yüzmek için geliyoruz. Tehlikeli atlayışlar yaptığımızı biliyoruz, riskli ama atlıyoruz, yüzüyoruz. Ama biz yüzme biliyoruz. Oysa her sene burada bir iki arkadaşımızı kaybediyoruz. Yüzme bilmiyorlar geliyorlar."

FOTOĞRAFLI