BİNGÖL'ün Yayladere İlçe Emniyet Amirliği'nin hazırladığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlediği pikniğe katılan vatandaşlar, oyunlar oynayarak uçurtmalar uçurdu. Bir dönem terör bölgesi olarak bilinen Yayladere'de polis-halk dayanışmasına katılan vatandaşlar, akşama kadar coşkulu bir gün geçirdi.
Yayladere İlçe Emniyet Amirliği, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, Yayladere Sosyal Sorumluluk Projesi hazırlayarak, Şıhğan olarak bilinen Korlu Gölü kenarında ilçe halkıyla piknikte buluştu. Yayladere İlçe Emniyet Amiri Yaşar Başar Aksoku'nun mahalleleri tek tek gezip insanları pikniğe davet ettiği ilçede, polisler tarafından Korlu Gölü çevresinde hazırlanan piknik alanı akşam saatlerinde tıklım tıklım doldu. Ay yıldız, futbol takımı ve çizgi film karakterlerinden oluşan rengarenk uçurtmaların gökyüzünü şenlendirdiği piknikte çocuklar ve yaşlılar, polislerle birlikte eğlenceli saatler yaşadı. Bir yandan uçurtmalar uçurulurken, diğer yandan da ip çekme ve benzeri oyunlar oynandı.
Yayladere Kaymakamı Ali Sakar'ın da ailesiyle birlikte katıldığı piknikte yemek ikramından sonra halat çekme yarışı yapıldı. Halkın memnuniyetiyle biten pikniğin sonunda konuşan Yayladere Kaymakamı Ali Sakar, "Bugün Yayladere'de vatandaşla bütünleşme adına emniyetimiz tarafından hazırlanan bu faaliyet sayesinde piknikte buluştuk. Öncelikle bu bölge teröre çok uğramış ve devlet-vatandaş işbirliğine muhtaç kalmış bir bölgeydi. Bu vesileyle ben başta baş komiserimiz olmak üzere emniyete çok teşekkür ediyorum. Projenin devamı da var zaten, önümüzdeki günlerde 4 kez daha düzenlenecek bu piknik. Bu şekilde hem devlet-vatandaş kaynaşmasına neden oldu, hem de uçurtma şenliğiyle çocuklara ve fotoğrafçılıkla vatandaşa kadar indirgedikleri için de çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Yayladere İlçe Emniyet Amiri Yaşar Başar Aksoku de, hazırladıkları proje kapsamında 180 kişilik 4 ayrı piknik organize ettiklerini belirterek, "Bugünkü pikniğimize vatandaşlarımızı ben şahsen tek tek evlerine gidip, çaylarını içerek, özellikle davet ettim. Sağ olsunlar hiçbiri bizi kırmadılar geldiler, beraber pikniğimizi yaptık. Çocuklarımızla beraber uçurtma şenliğimizi yaptık, uçurtmalarımızı uçurduk. Halat çekme yarışı yaptık. Bizim için keyifli bir gündü. Vatandaşlarımızdan da çok pozitif geri dönüş aldık açıkçası bu bizi çok mutlu etti. Çünkü bunun dışında 3 tane daha aynı şekilde pikniğimiz olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI