Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, twitter’ın kapatılması için değil 'hırsıza oy yok' linkinin kaldırılması için mahkemeye başvurduğunu, burada şahsına ve ailesine yönelik ağır hakaretler yer aldığını söyledi. Yıldırım, “Bu yanlışsa benim diyeceğim bir şey yok. Hakkımı aradım. Eğer suskun kalsaydım bunları kabul etmiş olacaktım. Yapmadım hakkımı aradım" dedi.
Binali Yıldırım, Ege Bölgesi Sanayi Odası özel meclis toplantısında katıldı, projelerini anlattı. 130 meclis üyesinden sadece 20 üye toplantıya katıldı. Katılımın az olmasının twitter’ın kapatılmasına tepkiden kaynaklandığı ileri sürüldü.
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, toplantının açılış konuşmasını yaparken twitter’ın kapatılmasına tepki göstererek, karardan dönülmesini istedi. Yorgancılar, “Birileri bir hata yaptıysa bunu kalben çekmek durumunda ama insanların haberleşme özgürlüğünün elinden alınmasının 2023 hedeflerine uymadığının bir kez daha altını çiziyorum” dedi.
ATATÜRKLÜ SAVUNMA
AK Parti İzmir Binali Yıldırım, projelerini anlattığı konuşmasına gündemdeki konuya değinerek başladı. Yıldırım, 11 yıldır yaptığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde Türkiye’yi internet kullanımında Avrupa’nın ilk beş ülkesi içine soktuklarını geniş bantlı internet dahil mobil haberleşme dahil daha birçok projeler olduğunu söyledi. Yıldırım, twitter’ın kapatılmasını bakanlık döneminde Atatürk’e hakaret içeren videolarının Youtube’tan kaldırmasıyla savundu. Yıldırım bugün de benzer sıkıntının yaşandığını belirterek, şunları söyledi:
“Bir Alman şirketi bana akıl verdi 'Atatürk’e hakaret ediyor diye bunlarla baş edemezsin. Bunlar Atatürk’e ait sesleri ve görüntüleri telif hakları almadan yaptılar’ diye mahkemeye başvur öyle müracaat et’ dedi. Biz de öyle yaptık ve iki saatte kapatıldı. Biz ondan sonuç aldık ve ondan sonra ne oldu? Youtube buraya temsilci tayin etti. Bir şey olursa Youtube’a gidiyorsun gereğini yapıyorlar. Twitter’ın da böyle yüzlerce sahte hesaplar üzerinden hakaret içeren şikayetler var. Yüzlerce şikayet. Nereye TİB’e. Yüzlerce değil ama birkaç tane de mahkeme kararı var. Hakaret iftira her şey var. Bu kararlardan biri de bize ait. 18 Mart’ta çıkan şahsıma ve aileme yönelik ağır suçlamalar var. Açılan sitenin adı da 'hırsıza oy yok’ diye. Bunlar tefrika gibi yayılmaya devam ederken avukatıma dedim ki 'Kardeşim buna bir müdahale et. Biz bu iftiralar karşısında suskun mu kalacağız? Hakkımızı aramayacak mıyız? Mahkeme kararında denen şu; Twitter kesmeyi değil 'hırsıza oy yok’ linkinin kapatılmasını talep ettik. Bugüne kadar cevap vermediler. Sonunda yer sağlayıcılara herhalde kapatma talimatı verildi o tarafını bilmiyorum. TİB de 'gereğini yapın' diyor"
Binali Yıldırım, söz konusu hesabın 'özel korumalı' yapıldığını öğrendiğini belirterek, "Kapatsanız da kapatamıyorsunuz. Özel korumalı bir hesaba dönüştürülmüş. Bütün ne kadar Ak Parti adayları varsa hepsi hakkında iddialar var, suçlamalar var. Necip Kalkan (Karabağlar adayı) hakkında var. Konya, Erzurum belediye başkan adayları var. Dikkat çekici bir şey sadece Ak Parti adayları var" dedi.
"HAKKIMI ARADIM"
Binali Yıldırım, mahkeme kararıyla hakkını aradığı görüşünü savunarak, “Bunlar olabilir ama aslı astarı olmayan suçlamalara karşı bir yanlış yaptıysam hakkımı aramaktır. Bu yanlışsa benim diyeceğim bir şey yok. Hakkımı aradım. Eğer suskun kalsaydım bunları kabul etmiş olacaktım. Yapmadım, hakkımı aradım. Bu suçu işleyenler karşılığını vermiyor gereğini yapmıyor yüzlerce mağdur insan var. Gerçek hayatta ne suç ise sanal alemde de aynı şey suçtur. Bunu herkesin bilmesi lazım" diye konuştu.
“YOUTUBE’TAN ÇOK SOPA YEDİM AMA DİZE GETİRDİM”
Böyle yasağın sadece Çin'de olduğu söylenerek kendilerinin eleştirildiğini hatırlata9n Binali Yıldırım, "ABD Başkanı’na hakaret etsin adamı oradan kaldırıyorlar. Bizi de şey bilmiyoruz sanmasın. Bu başka bir iş. Eğer bu suçlamaları hakaretleri yapan özel korumaya aldıysa, twitter bu bambaşka bir şeydir. Kapatıyorsun kapatılmıyor. Yazılımla özel koruma altına alınmış. Bu benim istediğim bir şey değil ama kararı başka türlü infaz edemedikleri için, zorunlu olarak başvurdukları bir yöntem" dedi.
Hiç bir kurumun suç işleme özgürlüğünün olamayacağını kaydeden Binali Yıldırım, "Adam ülkemizi yok sayıyorsa bu ülkenin erkleri olarak sesimizi yükseltmemiz lazım. Suç işleyenleri kol kanat geriyorlar. Yapılan iş budur. Bu planlı bir harekettir. Ülke bunların organizasyonlarına göre şekillenecekse bu ülkenin çekeceği çok şey vardır. Youtube’tan çok sopa yedim ama dize getirdim. Hakkımızı ararken mağdur olan yüzlerce insanın karşısında bir muhatap var. Biz hakkımızı aradık diye bizi suçluyorlar. Bunu anlamak mümkün değil ne yapalım" diye konuştu.
“HESABI DÜNYADA DA VERİRİM AHİRETTE DE YARADANA VERİRİM”
Binali Yıldırım twitter’da hakkındaki iddialarını da gündeme getirerek, veremeyecek hesabının olmadığını söyledi. Yıldırım, şöyle dedi:
"İçinde olmadığımız iddialar var. 'Bütün gemiler geçerken bakana telefonuyla öncelik vermiş.' Söylediği gemiler ne gelmiş ne geçmiş. Asılsız astarsız iftiralar. Olur mu? En önemli 'tersaneler bakanınmış.', 'Şu kadar gemisi varmış.' Seçim üzeri bu kadar ahlaksızca saldırı normal görülemez. Herkes onuruyla şerefiyle yaşar. 11 yıl hizmetimiz var. Bugüne kadar Türkiye’nin yatırım bütçesinin yarısını kullanan bir insanım. Hepsinin hesabını kuruş kuruş veririm vermeye de devam ederim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduk diye bizi böyle ayak oyunlarına yargısız infaza tabi tutanlar asla sonuç alamayacaklar. Bunun hesabını dünyada da veririm ahrette de Yaradan'a bu hesabı veririm."

ED(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)