AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım, kendi adının da geçtiği internetteki telefon tapeleri konusunda, “Öyle adresi belli olmayan şeylere inanmayın. Kimse iddia eden ortaya çıkar, biz de cevabını veririz tamam mı? Lüzumsuz işlerle uğraşmıyoruz” dedi.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım seçim çalışması için gittiği Menderes ilçesi girişinde vatandaşlar tarafından karşılandı. Yıldırım’ın yanına yaklaşan bir kadın, özel hastanelerde tedavi katılım paylarının yüksekliğinden şikayet etti ve “Hastanelerde hizmetler çok güzel, ama acil özel hastaneye ihtiyaç oluyor. Bir göz muayenesi için 60 lira ödüyoruz. Ben emekliyim. Emekliler bu parayı nasıl ödesin? Bu ücretleri nasıl ödeyeceğiz? Götürenler götürüyor. Götürenler az götürsün” dedi. Binali Yıldırım, “Eski çabuk unutuldu. Sağlıkta çok alternatif var artık” dedi.
“İDDİA EDEN KİMSE ORTAYA ÇIKSIN”
Yıldırım, Menderes’te ziyaret ettiği bir taksi durağında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, bir basın mensubunun, 'Sayın Başbakan’ın tavsiyesi ile sizin Sabah ATV’nin satışı konusunda işadamlarına aracılık ettiğiniz ve belli oranlarda para alıp bunları ortak havuzda toplandığı, ATV ve Sabah’ın böyle alındığı yönünde iddialar var. Sizin de buna aracılık ettiğiniz söyleniyor, ne diyeceksiz' sorusunu şöyle yanıtladı:
“Kim, ne diyor? Edeni söyle ki ona göre cevap vereceğim. Öyle adresi belli olmayan şeylere inanmayın. Kimse iddia eden, ortaya çıkar. Biz de cevabını veririz, tamam mı? Biz İzmir’in her mahallesinde hemşehrilerimizle bir aydır sohbet ediyoruz dertlerini dinliyoruz. Lüzumsuz işlerle uğraşmıyoruz. Bizim işimiz millet, gücümüz de millet onun dışındaki işler bizi ilgilendiriyor."