AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında dağıttığı parfümler, organik yağlardan üretildi. İki kimyagerin çalıştığı parfümlerden kadınlar için olanında siyah orkide, erkekler için ise paçuli (nane ailesine ait bir bitki) ağırlıklı kullanıldı. 'Binali Yıldırım' markalı kalem parfümlerin yanı sıra kolonya ve bambu çubuklu oda kokusu da hazırlandı.
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın dün Kınık, Bergama ve Dikili’de yaptığı seçim kampanyasında elini sıktığı her vatandaşa arkasında çantayla dolaşan bir partili kalem, parfüm ve kolonya hediye etti. Kadınlara gümüş, erkeklere siyah renkli parfümler verildi. Parfümlerin üzerinde AK Parti logosu ve “Binali Yıldırım" ismi yer aldı.
Parfümler, İstanbul Avcılar’da altı yıldır faaliyet gösteren BEB kozmetik tarafından özel olarak hazırlandı. Güney Afrika, Gürcistan, Mozambik, Bulgaristan, Ukrayna, Türkmenistan’da şubeleri bulunan firmanın yurt içinde de “Parfumor" adıyla altı mağazası bulunuyor. BEB Kozmetiğin sahibi Elif Başgöze, “Binali Yıldırım' markalı parfümlerin iki kimyager tarafından özel olarak hazırlandığını belirterek, erkek parfümünde paçuli ve amber ağırlıklı 22 çiçek özü kullanıldığı, kadın parfümünde ise siyah orkide ve gül kokusu tercih edildiğini anlattı. Bambu çubuklu oda kokusu ile yasemin, okyanus, çilek ve limon kokularından kolonya yaptıklarını anlatan Başgöze, “Sektörde 16 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Bunların hepsi organik yağlarla hazırlandı. Kişiye özel bir tasarım. Parfümlerin kalıcılığı çok fazla. Kolonyalarını 50 CC, kalem parfümleri ise 20 CC olarak hazırladık. Bu proje için 50 bin adet ürünü 15 günde hazırladık ve geçen hafta teslim ettik.”