680 KİŞİLİK HASTANE EYLÜL’DE AÇILACAK
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Çiğli’de yapımı devam eden Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Yıldırım’a burada Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz da eşlik etti. Bakan Yardımcısı Kafkas, temelde sıkıntı olduğu için burada ciddi bir çalışma yaptıklarını ve bunun oldukça uzun sürdüğünü söyledi. Kafkas, şunları söyledi:
“Temel projelerinde bir yıl gecikme oldu. İhale iptal ediliyordu ama siz ihalenin iptaline izin vermediniz. 13 ay önce temel atmıştık ve bugün hastanemiz yüzde 60 civarına geldik. Bu yıl içerisinde Ağustos- Eylül gibi hastaneyi açmayı planlıyoruz. Şu anda 400’ün üzerinde çalışan var. Bunu her gün biraz daha artırarak sürdürmek istiyoruz. Bu hastane hem Çiğli hem çevresindeki ilçelere de hizmet verecek. Projede 150 yataklı tek kişilik oda vardı. Bunu çift kişilik yapalım dedik. 21 suit odamız olacak. Toplam 680 kişilik bir hastanemiz olacak. Sabah sizin talimatınızla Urla’ya gittik. Urla Devlet Hastanemiz de inşallah 30 Mart öncesinde açacak hale geliyoruz. Orda da yoğun çalışmamız sürüyor."
“AMBULANSLAR HAZIR TALİMAT VERİRSENİZ O GÜN İLÇELERE DAĞITACAĞIZ”
Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Çeşme Devlet Hastanesi’nin temelini atacak durumda olduklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
“Resmen atılmadı ama çalışmalar başladı. İnşallah ne zaman yolunuz o tarafa düşüyorsa o zaman temel atma törenini yapabiliriz. Gaziemir’deki hastanemiz bitti. Açılış için hazır. Sizin talimatlarınızı ve gününüzü bekliyoruz. Yine Torbalı Devlet Hastanesi o bölge için çok önemli. İhale gününü aldık ve ihalesini gerekleştireceğiz. Bornova Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapıldı. Bayraklı şehir hastanemizin de inşallah kısa sürede temelini atmaya çalışıyoruz. Bütün altyapılarını tamamladık. Bizim yatırımlarımıza gösterdiğiniz ilgilinize teşekkür ediyoruz. 17 tane ambulans da getirdik. Ne zaman talimat verirseniz o gün ilçelere dağıtacağız. İzmir’de ambulans problemimiz yoktu ama bu ambulans filomuzu daha da güçlendirecek."
BU BİR BAŞARI ÖYKÜSÜDÜR
Ak Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım ise Agah Kafkas'a teşekkür ettikten sonra şunları söyledi:
"Bütün buradaki sağlık bakanlığı yöneticilerine de teşekkür ediyorum. Bu hastanenin temelini beraber atmıştık. Bir uluslararası toplantıdaydık. Bu hastanenin temelinde böyle bir özel anımız var. 5 tane bakanla hastanenin temel atmasına şahitlik etti. Kaba inşaat nerdeyse tamamlanma aşamasına gelmiş ve yapımını bir sene öne çektik. Aslında 2015 ortalarında olmasına rağmen sağolsun yüklenici firma gayet iyi gidiyor. Temiz de bir iş yapmış teşekkür ediyoruz. Burası 400 yataktan nerdeyse 700 yatağa dönüyor. Bu çok sevindirici bir şey. Bizim şehir hastanesi yapılıncaya kadar buradaki eksikliği bu hastane karşılayacak demektir. Bu da kısa vadede büyük bir imkan anlamına geliyor. Sağlıkta son 10 yılda 1 milyarın üzerinde bugüne kadar gerçekleşmiş bir yatırım var. Sağlık göstergelerinde de İzmir çok mesafe kaydetti. Bebek ölümlerinde, acil poliklinik, aile hekimliği sayısında ambulans sayısında aşılama hasta tanı ve laboratuar imkanlarında çok ciddi ilerlemeler kaydetti. Aslında bizim iktidarımızın son 11 yılda en başarılı olduğu alanların başında iki sektör geliyor. Birisi sağlık, diğeri ulaşım sektörüdür. Bunda da başarı sıradan bir başarı değil. Çünkü hemen hemen her insana dokunan bir işten bahsediyoruz. Herkesin hastaneyle, seyahatle işi var. Günde 1 milyon kişi hastaneye giriyor. Demek ki yılda 365 milyon insan hastaneyi ziyaret ediyor. Bu kadar insanın yüzde 70’inden fazlasını memnun etmek başarıdır. ABD 50 milyon insanın sağlık kapsamı dışında olduğunu düşünürsek, Türkiye’nin bu noktada geldiği mesafeyi de daha iyi anlamış oluruz. Bu bir başarıdır. Bu başarı öyküsüdür."