Süleyman KAYA/İSTANBUL,() ZEYTİNBURNU’nda 12 Temmuz Cumartesi günü meydana gelen patlamayla ilgili bilirkişi heyeti olay yerine gelerek inceleme yaptı ve bazı numuneler aldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevlendirdiği bilirkişi heyeti Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’nde meydana gelen patlamanın olduğu işyerine saat 15.00 sıralarında geldi. Daha önce belediye ekipleri olay yerinin çevresini sacla kapatmıştı. Heyetin inceleme yapması için belediye ekipleri demir sacla kapatılan yeri keserek açtı. Polis eşliğinde olay yerine giren bilirkişi heyeti, yaklaşık 15 dakika burada inceleme yaptı. Heyet, burada işyerinde bulunan plastik maddelerin numunelerini aldı.
“SABOTAJ MI, TEKNİK PATLAMA MI, BUNU İNCELEYECEĞİZ”
Olay yerine girmeden önce basın mensuplarına açıklama yapan bilirkişi heyetinde görevli İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Şahin İplikçi, “Biz patlamanın doğal gaz kaynaklı mı, toz patlaması mı yoksa herhangi bir kimyasalın yol açtığı patlama mı olduğunu ayırt etmek için geldik. Binayı genel olarak inceleyeceğiz. Olay yeri inceleme bomba imha uzmanı ekiplerinin raporlarını inceleyeceğiz. Teknik olarak sabotaj mı teknik bir patlama mı veya bir gaz sıkışması mı bunu ayırt etmek gerekiyor. Bunları belirleyeceğiz. Buradaki yetkili ekiplerin her birisi kendi görev ve sorumlulukları açısından incelemeler yapıyorlar. Biz de adliyenin görevlendirdiği heyet olarak cezai ve soruşturma açısından incelemeler yapacağız” dedi.
Heyetin inceleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından, belediye ekipleri demir sacı tekrar kaynak yaparak olay yerini kapattı.

SK(FOTOĞRAFLI)