GAZİANTEP’te, AK Partili belediyeler tarafından 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle kentteki medya kuruluşlarına yönelik düzenlenen toplantıda resmi ilanları kesilen bazı yerel gazete sahipleri, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’a tepki gösterdi. Genel Müdür Atalay ile tartışan gazete sahiplerini, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin sakinleştirdi.
AK Partili Gaziantep Büyükşehir, Şehitkamil, Şahinbey ve Oğuzeli belediyeleri tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan gazetecilere kahvaltı verildi. Programa AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin ile Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ile gazeteciler katıldı.
Genel Müdür Mehmet Atalay, kimse kendilerinden satmadıkları gazeteler için satılmış muamelesi yapmalarını beklememelerini isteyerek şunları söyledi:
“Kamu ilanlarına mahkum bir Anadolu medyası değil, takır takır reklam alan başkasına boyun büküp de, belediyelerden, başka kurumlardan, sivil toplum kuruluşlarından reklam isteyen değil; gerekten reklam talep edilen pazarlık payı yükselen gazeteler çıkarsınlar istiyoruz. Her şeyi sorabilirsiniz, her türlü sitemi yapabilirsiniz. Hukuki olarak da nerede varsa hakkınızı arayabilirsiniz. Bu konuda bir yanlış karar verirsek; mahkeme bizi düzeltirse de biz size küsmeyiz, gücenmeyiz ‘niye bizi mahkemeye verdiniz’ bile demeyiz. Çünkü biz hakkın gerçekleşmesini istiyoruz. Zorunlu tirajlarınız bin idi. Herkes bin gazete satmak zorundaydı ki Basın İlan Kurumu’ndan ilan alsın. Ben genel müdür olduktan sonra dedik ki: ‘Var olan şubelerimiz dışında yeni illere de gideceğiz, şubeler açacağız.’ Bir anda bin çıkarmayabilirler, 500’e indirdik tirajı. Bir de baktık ki Gaziantep’te 1007, 1008, 1019 satan gazeteler pat diye 500’e indi. Hiç kimse bizden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü, yardımcıları ya da kontrol kurulu üyelerimizden satmadığı bir şeye ‘sattı’ muamelesi yapmamızı beklemesin. Satacak durumdasınız, kimden eksiğiniz var. Gaziantep basını istese şaha kalkar. Bugün 2 milyon 300 bin lira Gaziantep basını kamu ilanlarından pay aldı. Böyle bir potansiyelimiz var.”
Programda bazı yerel gazete sahipleri Mehmet Atalay’a soru sormak isterken Basın İlan Kurumu Gaziantep İl Müdürü Emrullah Kaya tarafından sözünün kesilmesine tepki gösterdi. Öfkelenen bir yerel gazete sahibi, "Ben konuşmuyorum Emrullah bey tamam, her şey için de teşekkür ederim. Hakkımı yediniz ondan sonra da böyle yapıyorsunuz. Allah çoluk çocuğunuzdan çıkarsın” diye tepki gösterdi.
Bunun üzerine resmi ilanları kesilen bazı yerel gazete sahipleri de Mehmet Atalay’a tepki gösterdi. Gazete sahipleriyle Atalay’ın arasındaki tartışmaya AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin girdi. Şahin, gazete sahipleriyle toplantı yaparak sorunu çözeceklerini söyledi.