BALIKESİR’in Bigadiç İlçesi'nde yaşayan 67 yaşındaki Muammer Eren, doğada bulup topladığı taş ve maden kalıntıları ile zengin bir koleksiyon oluşturdu. Koleksiyonun içinde kıymetli taşların da bulunduğunu belirten Eren, taşların rezervlerini yalnız kendisinin bildiğini söyleyerek, konuyla ilgilenen yatırımcıları ilçesine çağırdı.
Hobi olarak dağları gezip taş toplayan Bigadiçli Muammer Eren, "Gelinim Emel Eren ile birlikte topladığım taşları keserek çeşitlerine ayırıyorum. Bu konuyu araştırıyor ve taş çeşitlerini inceliyorum. Kolleksiyonum içinde ametist, kuars, opak, opal, granit, mermer ve bor gibi çeşitli taşlar var” dedi.
Yüksek harç bedelleri nedeniyle araştırma ruhsatı alamadığını dile getiren Eren, bulduğu kıymetli taşlardan gelir elde edemediğini vurguladı. Bölgedeki taşların rezervi konusunda bilgi sahibi olduğunu açıklayan Eren, "Ben işletme açamadım. Yarın ben ölür gidersem kimse yararlanamayacak. Bu dünyadan göçersem hepsi kalacak. Çünkü yerlerini benden başka kimse bilmiyor. İstiyorum ki; yatırımcı gelsin beraberce üretelim. Hem Türkiye kazansın hem biz kazanalım" diye konuştu.