ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı felç etti. Köy yolarının ulaşıma kapanması nedeniyle zor durumda kalan hastaların imdadına ise Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez'in arazi vitesli makam aracı yetişti. İlçenin Pirinçli köyündeki doğum sancısı artan Hanım Özdemir ile Koyunbaba köyünde rahatsızlanan öğretmen Polat Dursun, Kaymakam Dönmez'in makam aracıyla hastaneye kaldırıldı.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 3 gündür aralıklarla yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı bir metreyi geçerken, kırsal kesimde ise 2 metreyi buldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 42 köy yolu ulaşıma kapandı. Şırnak merkezde bugün yapılacak olan Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına ilçeden gidecek 800 öğrenci için Kaymakamlığa bağlı Özel İdare Karla Mücadele ekipleri sabaha kadar çalıştı. Öğrenciler Beytüşşebap-Şırnak karayolununun ulaşıma açılması ile bu sabah erken saatlerden itibaren Şırnak'a gitti.
4 SAATTE HASTALARA ULAŞILDI
İlçeye bağlı Pirinçli köyünde doğum sancıları artan 37 yaşındaki Hanım Özdemir ile Koyunbaba köyü ilköğretim okulu öğretmeni 26 yaşındaki Polat Dursun'un hastalandığı, ambulansların olumsuz hava koşulları nedeniyle köye gidemediğini öğrenen Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, arazi vitesli kendi makam aracının köyleri giderek hastalır getirmesi talimatını verdi. İlçe Özel İdare Karla Mücadele ekiplerinin Pirinçli köyü yolunu açmasının ardından kaymakamın makam aracı 4 saatlik bir yolculuktan sonra köye ulaştı. Doğum sancısı çeken Hanım Özdemir ile yol güzergahında bulunan Koyunoba köyündeki öğretmen Polat Dursun araca alınarak, 3 saatlik bir yolculuktan sonra Beytüşşebap'a getirildi. Devlet hastanesine kaldırılan öğretmen Polat Dursun tedavi altına alınırken, Hanım Özdemir ise doğum için kontrole alındı. Özdemir'in önceki doğumlarında iki çocuğunu kaybettiği için normal doğumun riskli olabileceğini göz önünde bulunduran doktorlar sezaryenle doğum için Şırnak'a sevk etti.
'KAYMAKAM EŞİMİN HAYATINI KURTARDI'
Hanım Özdemir'in eşi Nadir Özdemir eşinin köyde daha önce iki kez doğum yaptığını ve çocuklarını kaybettiğini belirterek, "Bu kez köyde doğum yaptırma riskini alamadık. Beytüşşebap'a önceki gün eşimi getirerek doktora muayene ettirdim. Eşimi Şırnak'a sevk etmişti. Biz tekrar köye dönüp hazırlıp yaptıktan sonra Şırnak'a gidecektik ama yol kardan kapandı. Eşimin doğum sancıları artınca çok tedirgin olduk ve yetkililerden ambulans istedik. Ancak ambulansın gelemiyeceğini söylediler. Konudan bilgisi olan kaymakam ise sağolsun hemen harekete geçerek yolu açmış ve kendi makam aracını göndererek eşimi kurtardı. Eşim ve çocuğumun hayatını kaymakamımıza borçluyuz. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.