Uzay KESMEN/ İSTANBUL, () - GALATASARAY Meydanı’nda toplanan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi bir grup, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın “Koruma altında öldürülen kadın yok" açıklamasını ve son zamanlarda artan kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Yaklaşık 30 kişilik grup, Galatasaray Meydanı’nda saat 19.00 sıralarında toplandı. Platform üyeleri beraberlerinde getirdikleri, “Yok Bakan Ayşenur İslam’a duyurulur; Kadınlar koruma altında öldürülüyor" yazılı bir pankart açarak slogan attı. Bu sırada kadınlar ellerinde bulunan dövizlerle eyleme destek verdi.

“TEMMUZ AYINDA 5 KADIN KARDEŞİMİZİ KAYBETTİK"

Ardından Platform Genel Temsilcisi Gülsüm Kav basın açıklaması yaptı. Gülsüm Kav, geçtiğimiz hafta bir gün içerisinde 3 kadının öldürüldüğünü vurgulayarak, "Temmuz ayının daha ilk günlerinde 5 kadın kardeşimizi kaybetmiş bulunmaktayız. Aynı günde 3 kadının öldürüldüğü günleri yaşadık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise 'Koruma altında öldürülen kadın yok' açıklaması yaptı. Ayşenur İslam görevini yerine getirmediği için öldürülen kadınları görmek istemiyoruz. Kadınlar korunma mücadelesi verdiği sırada öldürülürken ve bakanımızın bunun üzerine başsağlığı dilemesi gerekirken, bu kadınların koruma altında öldürülmediğini ve ceza yasasında hiçbir sorun olmadığını açıklaması üzerine biz bugün buradayız" diye konuştu.

“KARDEŞİM KORUMA ALTINDAYKEN ÖLDÜRÜLDÜ"

Boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Muhterem Göçmen’in ablası Çiğdem Evcil ise kardeşinin koruma altındayken öldürüldüğünü belirterek, “Biz koruma kararını öldürülmeden 2 gün önce ellerimizle aldık. Bugün Ayşegül İslam diyor ki, 'Kadınlar koruma altında öldürülmüyor.' Gelsin bunu benim yüzüme ispatlasın. Benim de ona ispatlayacağım belgelerim ve delillerim var" dedi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.