KONYA'da evinde oturduğu sırada yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan çiçekçi 52 yaşındaki Cüneyt Birol Akın'ın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesine organlarının bağışlanmasını vaziyet eden Akın'ın 2 böbreği ve karaciğeri, 3 kişiye hayat verecek.
Konya'da çiçekçilik yapan 3 çocuk babası Cüneyt Birol Akın, geçen cumartesi günü evinde oturduğu sırada aniden rahatsızlandı. Ailesi tarafından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Akın'ın yapılan kontrollerinde yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Akın'ın, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine doktorlar, organlarının bağışlanması konusunda ailesiyle görüştü. Ailesi de Akın'ın, daha önce organ bağışının önemli olduğunu, bu yüzden de organlarının bağışlanmasını vasiyet ettiğini belirtip, organlarını bağışladı. Yapılan operasyonla, Akın'ın bağışlanan organlarından 2 böbreği ve karaciğeri alınarak, ambulansla Akdeniz Üniversitesi'ndeki hastalara nakledilmek üzere Antalya'ya götürüldü.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, "52 yaşında yüksek tansiyon hastalığı sebebiyle beyin kanaması geçiren hastanın organları ailesi tarafından bağışlandı. Hastamızın beyin ölümünün gerçekleşmesi bizim için üzücü. Ancak organları ile 3 ayrı hastanın hayat bulması ise bizim için sevindirici. Hastanın 2 böbreği ve karaciğerini alarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gönderdik. Aileye başsağlığı diliyoruz" dedi.

TY(İA/CK) (FOTOĞRAFLI)