Taner YENER/İSTANBUL,() BEYAZIT’ta Cuma namazı sonrasında Türk Kamu-Sen’in öncülüğünde bir araya gelen bir grup, Manisa’nın Soma ilçesi’nde meydana gelen maden kazasında ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma namazının kılınmasının ardından cami önünde bir araya gelen Türk Kamu-Sen üyeleri, Soma'da hayatını kaybeden madenciler için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Namaza sendika üyelerinin yanı sıra bazı vatandaşlar da katıldı. Bu arada namaz sırasında meydanda mısır yiyerek dolaşan Suriye’li bir çocuk da objektiflere takıldı.

Soma’daki facianın ihmal ve sorumsuzluktan kaynaklandığını belirten Türk Kamu Sen üyesi İhsan Alemdaroğlu, “Devlet yetkilileri trafo patlamasından bahsediyor. Teknik olarak trafo patlaması değil. Ülke bir kaosa gidiyor. Devleti yönetenler halkı lütfen küçümsemesinler. Enerji Bakanı’nın yerinde olsaydım bareti takardım. Bir tane madenciye sarılırdım. O gömleği kirlendi mi? Bir Başbakan’ın bir madenciye sarılması çok mu zor? Sarıl. Gömleğin mi kirleniyor? Bu yüreğimize biraz su serperdi. Bunu beklerdim.” ifadelerini kullandı.

Grup, kılınan gıyabi cenaze namazının ardından olaysız dağıldı.

TY (MK) (FOTOĞRAFLI)