Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Vezneciler Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, yurtlarındaki erkek personelin işten çıkarıldığı iddiasıyla Beyazıt Meydanı'nda eylem yaptı. Bir grup İstanbul Üniversitesi öğrencisi de eyleme destek verdi.
Vezneciler Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri Beyazıt Meydanı'nda toplanarak 'KYK işçisi yalnız değildir', 'Kadınlı erkekli direniyoruz', 'Atılan işçiler geri alınsın' şeklinde slogan atarak, "Kızlı-Erkekli işçinin yanındayız" şeklinde pankart açtı. Yapılan basın açıklamasında, "Türkiye'de tüm KYK yurtlarında sessiz sedasız bir uygulamaya gidildi. Hiçbir yazılı dayanağı olmaksızın bakanlıktan yurt müdürlüklerine yapılan sözlü emirle personellerin işine son verildi. Kadın yurtlarındaki erkek personeller, erkek yurtlarındaki kadın personeller işlerinden edildi. Sebebi ise hükümetin son zamanlarda topluma dayattığı cinsiyetçi politikalar. Kadın ve erkeğin ortak yaşam alanlarını yok etmeye yönelik uygulamaların bir devamı olan bu durum binlerce çalışanı işsiz bırakacak. Bu haksızlığı kabul etmiyoruz. Bizler biliyoruz ki kadınların ve erkeklerin toplumsal hayatın her alanında bir arada yaşaması temeldir. Toplumsal cinsiyet kalıplarına dökülerek ayrıştırılan biz kadın ve erkekler inadına bir arada ve omuz omuzayız. Bizim yurtta çalışan erkek işçilerden yana hiçbir sıkıntımız yoktur. Vezneciler Yurdu olarak işçilerin yanındayız. Çalışanların işlerine geri alınmasını talep ediyoruz" denildi.
"TEKRAR İŞE GERİ DÖNMEK İSTİYORUM"
Vezeneciler Kız Yurdu'nda çıkarıldığını söyleyen İşçi Biami Sevim (53) de ansızın bize verilen haberle mağdur edildik. Sağlık güvencem için çalışıyordum. Tekrar işe geri dönmek istiyorum. Kız yurdunda erkek çalışmayacak, bayan personel çalışacakmış" dedi. Sorular üzerine 20 aydır Vezneciler Kız Yurdu'nda çalıştığını ve kadrosunun olmadığını belirten Sevim, Kız erkek ayrımı gerekçesiyle işten çıkarıldığını sözlerine ekledi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.