İZMİR’de Atatürk Devlet Hastanesi’nde, asistan hekim sıkıntısı ve ağır çalışma koşullarının artık hastaların hayatlarını olumsuz yönde etkileme seviyesine geldiği uyarısını yapan sağlık çalışanları, basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi. Asistan hekimler, şartlarının düzeltilmemesi durumunda, iş bırakacakları uyarısını yaptı.
Atatürk Devlet Hastanesi Amatem binası önünde toplanan yaklaşık 150 doktor, asistan hekim ve sağlık personeli, ellerindeki dövizlerle tepkilerini gösterdi. Grup adına basın açıklamasını yapan Çiğdem Çolakkalaycı, asistan hekim sıkıntısı ve ağır çalışma koşullarının artık hastaların hayatlarını olumsuz yönde etkileme seviyesine geldiği söyledi. Kendisi de asistan hekim olan Çolakkalaycı, "Hastanemiz, Türkiye’nin en büyük eğitim ve araştırma hastanelerinden birisidir. Ancak son yıllarda hastanedeki asistan hekim sayısı sistematik şekilde azaltılmaktadır. Asistanlar ve diğer doktorlar, ağır iş yükü altında hizmet vermek zorunda kalıyoruz. Bu da özelikle hastalarımızın yaşamlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Asistan hekimler, modern köleik düzeniyle çalıştırılmaktadırlar. Bu şartlar devam ettiği takdirde bu hastanede hizmet durma noktasına gelecektir. Bu düzene artık tahamül kalmamıştır. Bu nedenle, hekimler ve hastalar için daha büyük mağduriyetlere neden olunmaması için bu durumumuzun gözönünde bulundurulmasını bekliyoruz. Aksi durumda hizmet vermeyi bırakacağız" dedi.
İzmir Tabib Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner ise Türkiye’nin en önemli hastanelerinden birisinin bu seviyeye getirilmesinin acı olduğunu, yetkililere seslendiklerini biran önce insan hayatına önem verilmesini ve şartların da düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi.