Mehmet CANDAN / İZMİR, ()- İZMİR'de, bisiklet yollarının daha güvenli kullanılması amacıyla Emniyet Müdürlüğü'nün oluşturduğu bisikletli trafik polisleri, 'Beyaz Kırlangıçlar' görevlerine başladı.

İl Emniyet Müdürlüğü, trafikte güvenliğin çevreci şekilde sağlanması amacıyla oluşturduğu 'Beyaz Kırlangıçlar' olarak adlandırılan bisitletli polislerin göreve başlaması nedeniyle Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda tören düzenledi. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve çok sayıda bisikletli vatandaş katıldı. Oluşturulan bisikletli trafik polislerinin İzmir için önemli vurgulayan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Beyaz Kırlangıçlar'ın göreve çıkış töreni için toplanmış bulunuyoruz. İlk etapta 1 amir ve 10 polis memurundan oluşan bir ekiple yola çıkıyoruz. Ulaşım ve çevre ile ilgili sorunların kaynağında insana değil, araca ağırlık verilmesi yatmaktadır. Kısa mesafeli yolculuklarda, motorlu taşıt kullanımından ziyade, bisikletli yaya ulaşımının desteklenmesiyle gerek trafik gerekse çevre kirliliği çözümlenebilecektir. Ülkemizde bisikletlere genel algı, ulaşım aracı olarak değil, spor gezi amaçlı kullanılması vardır. Bu projenin temel hedeflerinden bir tanesi de bu algıyı kırarak bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılması anlamında farkındalık yaratmaktır. Mevcut bisiklet yollarındaki en büyük şikayet ise, bisiklet yollarının yayalar, motorlu taşıtlar ve seyyar satıcılar tarafından kullanılmasıdır ki; 'Beyaz Kırlangıçlar' polisleri bu tür soranları çözecek, bisiklet yollarındaki güvenlik seviyesini geliştirerek, kaliteyi arttıracaktır" dedi.

Törene katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak ise kentteki kurumların ortaklaşa hareket ettikleri zaman böylesine güzel projelerin hayata geçirildiğini belirterek, "Trafik yoğunluğu hepimizin, şehirlerimizin ortak sorunlarının başında geliyor. Önemli olan bizim bu sorun karşısında almış olduğumuz ve durmuş olduğumuz noktadır. İzmir'e baktığımızda nüfus yoğunluğuna bağlı olarak, trafikte yoğunluğu hepimiz yaşıyoruz. Tüm bu güzel projeler bu sıkıntılardan kurtulmak için gerçekleştiriliyor. Şehirlerin gelişmişliğinden bahsetmek istiyorsak zaten buna benzer projelerin hayata geçmesi gerekiyor. Bu projenin hayata geçmesi sorumlu kurumların konuya bakış açısını gösterdiği en iyi örnektir"diye konuştu. Tören bisikletli trafik polislerine başarı belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAF