İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MANİSA Akademik Odalar Birliği ve vatandaşlar, Manisa'nın simgelerinden olan ve 'Beyaz Fil' olark bilinen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü binasının satışa çıkartılmasını protesto etti. Tarihi binanın önünde kol kola girerek zincir oluşturan grup, tepkilerini dile getirdi.
Satışı için 20 Ağustos'ta ihale yapılacak 'Beyaz Fil' olarak bilinen Manisa SGK'nın tarihi binasının satılacak olmasına tepkiler devam ediyor. 6 Ağustos'ta Beyaz Fil'in önünde imza kampanyası başlatan Manisa Akademik Odalar Birliği, şimdi de tarihi binanın önünde vatandaşlarla birlikte tepkilerini dile getirip, bu konudaki kararlılıklarını gösterdi. Yaklaşık 15 dakika boyunca vatandaşlarla kol kola girip Beyaz Fil binasının önünde zincir oluşturan Akademik Odalar Birliği üyeleri, daha sonra basın açıklaması yaptı.
Eyleme MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil de destek verdi. Tarihi binanın Manisa'nın simgesi haline geldiğini belirten Açıkdil, yıkılıp yerine başka bir binanın yapılmasını zor olduğunu söyledi. Açıkdil, binanın satışı ve alacak kişiler için önerilerde de bulunup, "Manisa'daki belli müteşebbisler bir araya gelip bu binayı satın alabilir. Ama şu unutulmasın ki bu bina tescilli olduğunu için yıkılamaz. Burayı satın alacak müteşebbis, binayı bir öğrenci yurduna çevirerek hem eğitime hem de çevresindeki esnafa bir katkı sağlayabilir" diye konuştu.
1500 İMZA TOPLANDI
Akademik Odalar Birliği'nin dönem sözcüsü Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı İbrahim Demran ise, Beyaz Fil'in satışının iptali için 6 Ağustos tarihinde başlatılan imza kampanyası çerçevesinde bir günde bin 500 imza toplandığını açıkladı. Demran, binanın satılacağını duyan herkesin imza verdiğini belirtip, "Bu binanın akıbetini Manisalılar kararlaştırılmalı. Nasıl değerlendirileceğini Manisalı karar vermeli. Mülkiyeti SGK'ya ait de olsa, artık bu bina Manisa'ya ait bir bina haline geldi. İhale sadece ertelendi. Bu sürecin takipçisi olacağız. İhale yapılacaksa adil ve gerçek değerinde bir ihale yapılmalıdır" diye konuştu.
İKİNCİ PLAN DEVREYE GİRECEK
Akademik Odalar Birliği Genel Sekreteri Abidin Yatkın, bayram sonrasında Beyaz Fil'in satışı konusuyla ilgili gelişmeleri öğrenince iki eylem planı yaptıklarını yaptıklarını, bunlardan ilki olan imza kampanyasının 9 Ağustos Cumartesi günü sona ereceğini söyledi. Yatkın, ilk planla kamuoyu yaratmayı hedeflediklerine dikkati çekip, "İkinci plan ise büyükşehir belediyemizin önderliğinde ihale sürecine katılmak. Ziraat Odası,Ticaret Odası, Esnaf Odaları irtibata geçtik. Önümüzdeki hafta içerisinde ihale sürecine nasıl katılacağız, ne yapacağımızı konuşacağız. İmzaları başta milletvekillerine, ilgili bakanlıklara ve Başbakanlığa göndereceğiz. Bu işin takipçisi olacağız" dedi.
Açıklamalar sırasında, Beyaz Fil'in satışı için başlatılan imza kampanyasına vatandaşlar, destek vermeyi sürdürdü.

FOTOĞRAFLI