MANİSA'nın simgesi haline gelen ve satışı çıkarıldığı günden itibaren tartışmalara konu olan tarihi Beyaz Fil binası, 30 milyon 450 bin liraya İstanbul'un Fatih İlçesi'nde faliyet gösteren Teksan Brode Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satıldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu Manisa İl Müdürlüğü'nün hizmet verdiği tarihi Beyaz Fil binası yeni sahibini buldu. 'Satılık Bina' pankartının asıldığı günden bu zamana kadar geçen yaklaşık 1 aylık süreçte tartışma konusu olan tarihi bina dün Ankara'da 27 milyon 765 bin lira muhammen bedel üzerinden Emek İnşaat ve İşletme A.Ş. tarafından ihaleyle satışa çıkartıldı. Tek firmanın katıldığı ihaleyi 30 milyon 450 bin lira veren İstanbul Fatih İlçesi'nde perde, kapitone, yatak ve konfeksiyondan ev dekorasyonu sekteründe faaliyet gösteren Teksan Brode Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı.
ELDE EDİLEN GELİR İLE 4 YENİ BİNA YAPILACAK
Beyaz Fil'in dün satıldığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, elde edilen gelirle Şehzadeler, Turgutlu, Salihli ve Akhisar ilçelerine yeni SGK binalarının yapılması için girişimlerde bulunduklarını açıkladı. Özdağ, "İnşallah Manisamız için hayırlı olur. Elde edilen gelir ile 4 ilçemize yeni SGK binaları yapacağız. Yani Manisalı vatandaşlarımız SGK'daki işlerini görmeleri için kent merkezine getirmekten kurtarmış olacağız. 4 yeni hizmet binasını yapımının ardından geriye kalan parayla ise yeni SGK binaları daha yapacağız. Şu anda bunun için ilgili bakanlıkta girişimlere başladık. Valimiz ile bu konuda fikir alışverişinde bulunacağız. Manisa kamuoyunda 'Peşkeş çekecekler' gibi söylentiler çıkaran kişilere de bunun bir cevap olduğunu sanıyorum. Biz milletin parasını alsa kimseye peşkeş çekmeyiz. Bu para yine milletimize hizmet olarak geri dönecek" dedi.

FOTOĞRAFLI