Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ'nin travertenleriyle dünyaca ünlü beyaz cenneti Pamukkale, ziyaretçi akınına uğruyor. UNESCO dünya kültür mirası listesinde bulunan Pamukkale'ye gelen turistler, beyaz travertenlerin üzerinde gezerek tatilin tadını çıkarıyor.
Beyaz travertenleriyle dünyaya ün salan Pamukkale'ye yerli ve yabancı turist akını devam ediyor. Özellikle hafta sonları yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Pamukkale'de travertenlerin üstünde binlerce kişi yürüdü ve suyla temas etti. Yerli ve yabancı turistler, Pamukkale'nin travertenlerinde yürürken hatıra fotoğrafı da çektiriyor. Pamukkale, özellikle Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere, Japonya, Güney Kore, İsviçre ve Avusturya gibi ülkelerden yoğun ilgi görüyor. Yaklaşık 7 bin yatağın bulunduğu bölgedeki otellerde ramazan ayının ardından doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı. Geçen yılın ilk 7 ayında Pamukkale'yi 911 bin 524 kişi ziyaret ederken bu yılın ilk 7 ayında ise ziyaretçi sayısı yaklaşık yüzde 10 artarak 993 bin 839'a yükseldi. Geçen yıl boyunca Pamukkale'yi toplam 1 milyon 699 bin 772 kişi gezdi.
Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Oysal Aslan, Pamukkale'ye dünyanın çeşitli yerlerinden ziyaretçilerin geldiğini söyledi. Aslan, "Ramazan ayı nedeniyle yerli turistin gelmemiş ve doluluk oranı düşmüştü. Şimdi ise oteller neredeyse yüzde 95 civarında doluluk yaşıyor. Bu da bizleri sevindiriyor. Pamukkale'nin muhteşem travertenlerine gelen turistler, keyfini çıkarıyor, hatıra fotoğraflarını çektiriyor" dedi.

FOTOĞRAFLI