BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, tutuklu KESK üyeleri için Fatih Vatan Caddesi'ndeki Vergi Dairesi önünde eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde konuşan KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek, geçtiğimiz yıl şubat ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan KESK üyelerinin halen tutuklu olmasını eleştirdi. 28 ilde düzenlenen operasyonda İstanbul dışında gözaltına alınan tüm üyelerin serbest bırakıldığını ifade eden Akman İstanbul'da gözaltına alınan ve tutuklanan 29 kişinin mahkemeye çıkarılması için yaklaşık 1 yıl beklenmesine tepki gösterdi.
BES 1 No'lu Gelen Sekreteri Cengiz Aslan da yaptığı basın açıklamasında, “İstanbul'daki mahkeme ilk duruşma gününü yaklaşık 1 yıl sonra olan 23-24 Ocak 2014 tarihine vererek aralarında, BES 1 No'lu Başkanımız Dursun Özdoğan, örgütlenme sekreterimiz Ejder Erbulan ve eski şube yöneticimiz Metin Erkan Özkan'ın da aralarında bulunduğu arkadaşlarımız adeta cezalandırılmıştır" dedi.
Operasyonun içinin boş olduğunu ifade eden Aslan, “Bugüne kadar KESK ve bağlı sendikalara yapılan operasyonlar sonucu ileri sürülen iddialara baktığımızda; KESK ve bağlı sendikaları ile üyelerine yönelik operasyonların içinin boş yolduğu, iddianamelere yazılanların tamamının aslında bizim vazgeçilmez olan sendikal faaliyetlerimiz ve sendikal eylemlerimiz olduğunu, bundan sonra da bu faaliyetleri sürdüreceğimizi, arkadaşlarımızın yalnız olmadığını buradan haykırıyoruz" diye konuştu.