Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() BALYOZ Davası hükümlülerinin yakınları tarafından oluşturulan, Vardiya Bizde Platformu, Beşiktaş’ta 88’inci kez bir araya gelerek “Sessiz Çığlık” eylemini gerçekleştirdi.

Barbaros Bulvarı’nda saat 13.00’de bir araya gelen Vardiya bizde Platformu, “Hukuk ve adalet için yürekten bir ışık, sessiz çığlık”, “Adalet istiyoruz hemen şimdi” yazılı pankart ve dövizler taşıyarak, “Adalet, adalet” sloganları attı. Topluluğa, üzerinde tutuklu milletvekili Engin Alan’ın üniformalı fotoğrafının bulunduğu “Türk esir olmaz, dar geliyor bize alanlar, kahramandır Engin Alan’lar” yazılı pankart açan bir grup destek verdi.
Balyoz Davası’ndan hüküm giyen emekli Orgeneral Bilgin Balanlı’nın kızı Burcu Balanlı tarafından okunan basın açıklamasında şöyle denildi:

“17 Aralık 2013 tarihinden itibaren, başta başbakan olmak üzere, tüm yetkililerin bu davaları kastederek, orduya kumpas kurulduğunu, insanların sahte ihbar mektuplarıyla, yasadışı dinlemelerle, sahte delillerle, tasarlanmış ve ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla mahkum edildiklerini, içerde yatan insanların günahsız olduğunu söylediklerini duymuyor mu? TÜBİTAK’ın 5 numaralı harddisk ile ilgili olarak verdiği raporda diskin verileriyle oynandığını ifade ettiğini, 6533 sayılı Sanal Ortamda işlenen Suçlar Sözleşmesi’nin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanunun 2 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayınlandığını bilmiyor mu?
Elbette görüyor, duyuyor ve biliyor. Ama bizler kararın neden geciktirildiğini bilmiyor ve adaleti sağlama dışında bir düşüncesi olmaması gereken Anayasa Mahkemesi’ni acil olarak göreve davet ediyoruz.”

“GEZİ DİRENİŞİNİ SEVGİYLE SELAMLIYORUZ”
Basın açıklamasında Gezi Parkı olaylarına da değinen Burcu Balanlı; “Bu vesile ile, her alanda mevcut adaletsizliğe karşı halkın özgür iradesini ortaya koyan Gezi Direnişi’ni birinci yılında sevgiyle selamlıyor ve bu direniş sırasında hayatını kaybeden kardeşlerimizi özlemle anıyoruz” dedi.
MÖ (MK) (FOTOĞRAF)