Taylan YILDIRIM/ İZMİR, () - İZMİR'de beş yıldızlı otele ait otoparkta, tabancayla tehdit edip ardından elektroşok cihazıyla bayılttığı, ellerini ayaklarını bağladığı iş kadını Özlem Tosun'u, otomobiline bindiren, ancak kaza yapınca kaçan Ali Ç., 3 yıl sonra pasaport almak için polise gidince yakalandı. Zengin kişilerin gittiğini düşünerek gasp amaçlı otelin otoparkını seçtiğini söyleyen Ali Ç.'nin, olayın ardından bir süre kenti terk ettiği, ardından görüntüsünü değiştirip gizlenmeye çalıştığı ortaya çıktı.
Çankaya semtindeki beş yıldızlı otelin otoparkında 2011 yılının Ekim ayında meydana gelen olayda, dershane sahibi iş kadını Özlem Tosun, aracına binmek istediği sırada arkasından yaklaşan bir erkeğin saldırısına uğradı. Tosun'u önce tabancayla tehdit eden, ancak bağırmaya başlaması üzerine tartaklayan, ardından da elektroşok cihazıyla bayıltan saldırgan, ellerini ve ayaklarını da kolu bandıyla bağlayıp otomobiline bindirdi. İş kadınını kaçırmak isterken, Tosun'a ait otomobille kaza yapan saldırgan, olay yerinden yaya olarak kaçarak kayıplara karıştı. Vatandaşların farkettiği Özlem Tosun ise kurtarılmıştı.
PASAPORT ALMAYA GİDİNCE YAKALANDI
Olayın ardından inceleme yapan polis ekipleri, olayın şüphelisine ait çok sayıda parmak izi ile güvenlik kamerası kayıtları elde etti. Ancak araştırmalara rağmen şüpheli yakalanamadı. Geçen gün Pasaport Şube Müdürlüğü'ne başvuran bir kişiden alınan parmak izlerinin incelenmesi sırasında sistem, gasp olayına karışan zanlıyla aynı olduğu sinyalini verdi. Bunun üzerine harekete geçen polis, pasaport başvurusundan adresini tespit ettikleri 46 yaşındaki Ali Ç.'yi, Narlıdere ilçesindeki evinden alışveriş yapmak için dışırıya çıktığı sırada yakaladı.
SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Gözaltına alınan Ali Ç., olay anını ve sonrasındaki kaçış günlerini de tüm ayrıntılarıyla polise anlattı. Olayın ardından taksiyle kaçan Ali Ç.'nin ilk olarak şehri terk ettiği, uzun bir süre kent dışında gizlendiği anlaşıldı. Ardından tekrar İzmir'deki ailesinin yanına dönen Ali Ç.'nin bu kez de, güvenlik kameralarındaki kayıtlarından farklı görünebilmek amacıyla, sakal bırakıp, gözlük kullanmaya başladığı öğrenildi. Artık yakalanmayacağını düşünüp rahat hareket etmeye başlayan Ali Ç.'nin, yurt dışına çıkarak izini kaybettirmeyi planladığı sırada pasaport için verdiği parmak izi, yakalanmasını sağladı.
Ali Ç.'nin, önceleri züccaciye üzerine işyerleri bulunduğu, iflas edince, bu kez pazarlarda aynı işi yaptığı öğrenildi. 
Piyasaya olan 200 bin Liralık borcunu ödeyemeyen Ali Ç., ifadesinde, bunu karşılamak amacıyla gasp yapmaya karar verdiği, bunun için de, genellikle zengin kişilerin gittiğini bildiği beş yıldızlı otelin otoparkını seçtiğini anlattı. İlk olarak bir erkeği gasp etmek istediğini, ancak buna cesaret edemediğini, sonrasında gelen Özlem Tosun'u, kadın olduğu için kolayca etkisiz hale getirebileceğini düşündüğünü, ancak bunu da başaramadığını söylediği öğrenildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen Ali Ç. tutuklandı.

TY (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)