Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - CHP’nin Denizli’nin Pamukkale İlçesi Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural, Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün sonra hastanede yaşam mücadelesini kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için seçim araçlarından müzik yayınını susturdu. Vural, gün boyunca seçim araçlarının müzik yayını yapmayacağını açıkladı.
Yeryüzündeki hiçbir gerekçenin bir çocuğun ölümünü haklı kılmayacağını söyleyen CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural, 269 gün önce başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle ağır yaralanıp kaldırıldığı Okmeydanı Hastanesi’nde aylardır verdiği yaşam mücadelesini bu sabah kaybeden Berkin Elvan’ın acısının yürüklerine düştüğünü söyledi.
Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle müzik yayını yapan seçim araçlarının gün boyunca müzik yayını yapmayacağını söyleyen Vural, "Söz verdiğimiz için bizi bekleyen vatandaşlarımıza mahcup olmamak adına programlarımızı iptal etmedik, ama gün boyu sessiz ve saygılı olmayı seçtik. Gün içinde hiçbir aracımızdan seçim müzikleri çalınmayacak. Bugün onu her türlü kötülükten koruması gerekenlerin aramızdan aldığı Berkin’in acısı düştü yüreğimize. İster evlat sevgisini tatmış bir baba, ister bu ülkede zor şartlarda siyaset yapmaya çalışan bir vatansever, isterse bu topraklarda yaşayan sıradan bir insan olarak öylesine bir ölümü kabullenmem mümkün değil" dedi.

ONB(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)