Süleyman KAYA- Enver ALAS/İSTANBUL, ( BERKİN Elvan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na getirildi. CHP milletvekilleri de yetkililerden bilgi almak için Adli Tıp Kurumu'na geldi.  Güvenlik görevlileri ile aileye destek için gelen grup arasında Adli Tıp Kurumu önünde gerginlik yaşandı.

Berkin Elvan'ın cenazesi getirilmeden önce yaklaşık 50 kişi Adli Tıp Kurumu önünde toplandı. Berkin Elvan'ın fotoğrafını Adli Tıp Kurumu'nun bahçesine asan grup, 'Berkin Elvan ölümsüzdür' diye slogan attı. 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın cenazesi Cemevi'ne ait bir cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Ardından Berkin'in babası Sami Elvan ve beraberindekiler cenaze işlemleri için güvenlik görevlileri tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan içeri alındı. Sami Elvan'la birlikte bir grup da içeriye girmek istedi ancak güvenlik görevlileri buna izin vermedi. Bunun üzerine güvenlik görevlileriyle kalabalık grup arasında tartışma yaşandı. Berkin için toplanan kalabalık güvenlik görevlilerinin üzerine yürüdü. Gerginlik daha sonra gruptakilerin olay yerinden uzaklaşmasıyla son buldu.
Bu arada, CHP Milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Melda Onur, Müslim Sarı, Mahmut Tanal da yetkililerden bilgi almak için Adli Tıp Kurumu'na geldi. Kalabalık grubun Adli Tıp Kurumu'nda bekleyişi sürüyor.

SK-EA (MK) (FOTOĞRAF)