Yüksel KOÇ / İstanbul, () Başına isabet eden gaz fişeğinin yol açtığı yaralanmadan sonra 269 gün komada kalan ve hayata veda eden Berkin Elvan ile ilgili soruşturmada 4 çevik kuvvet polisi daha bugün ifade verdi.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Bildirici'nin olay günü olayın meydana geldiği bölgede görev yapan ve gaz silahı kullanma yetkisi olan polisleri ifadeye çağırması üzerine adliyeye gelen 4 çevik kuvvet polisinin de Berkin Elvan'ın başına gaz fişeği isabet ettiği yerde görev yapmadıklarını ileri sürdükleri öğrenildi.

'BEN ASLINDA ÖĞRETMENİM'
Polislerden Hasan P.'nin ifadesinde Berkin Elvan'ın yaralandığı bölgede kesinlikle görev almadığını, aslında öğretmen olduğunu ve gaz tüfeğini kullanmadığını ileri sürdüğü öğrenildi.

'BEN KALKANCIYIM'
Edinilen bilgiye göre polislerden Uğur Y. de görev yaptığı yer ile Berkin'in yaralandığı bölgenin farklı olduğunu, alt devre olduğu için kalkan tutma görevi verildiğini, gaz tüfeği kullanmadığını belirtti.

'ORADA HİÇ BULUNMADIM'
Bugun ifade veren diğer polis Yalçın Ş.'nin de olaylar sürdüğü sürece Okmeydanı'nda görev yapmadığıni ileri sürdüğü belirtildi.

'BEN HİÇ GAZ SIKMADIM'
Gaz tüfeği kullanma yetkisinin olduğunu ancak gezi olayları boyunca hiç kullanmadığını ileri sürdüğü belirtilen Mehmet A.Y.'nin olay günü hiçbir eyleme müdahalede bulunmadığını iddia ettiği öğrenildi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)