BERGAMA(İzmir), () - İZMİR'in Bergama İlçesi'nin bu yıl UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesinin görüşüleceği Dünya Miras Komite Toplantısı, Katar'ın başkenti Doha'da başladı.
Bergama Belediyesi adına UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi'nde görev yapan Mimar Fatih Kurunaz ve Arkeolog Bülent Türkmen'in izlediği Dünya Miras Komite Toplantısı'na Bakanlık yetkilileri de katıldı. Gerek sözlü gerek yazılı anlatımlarla Bergama'nın adına daha da öne çıkarmak için lobi faaliyeti yürütülen toplantıda Türkiye, UNESCO Dünya Miras Komitesi'nde ilk kez masanın diğer tarafında yani komitenin uzman üyesi olarak yer alıyor.
Bu arada, komiteye sunulan Türkiye dosyasında Bergama dışında Bursa Cumalıkızık Köyü de bulunuyor. UNESCO sürecine çok iyi hazırlandıklarını belirten Bergama Belediye Başkanı CHP'Li Mehmet Gönenç, "Çok yoğun bir çalışma süreci geçirdik. Ümit ediyorum ki tarihi mirasıyla, kültürel zenginlikleriyle İzmir'in geçmişe açılan kapısı olan Bergama UNESCO Dünya Miras Listesi'nin bininci unsuru olacak" dedi.
UNESCO 38'inci Dünya Miras Komite Toplantısı, 25 Haziran tarihinde sona erecek.

FOTOĞRAFLI