Özgür ARSLAN / İSTANBUL, () Bir grup berber ve kuaför, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Yaklaşık 50 berber ve kuaför
"Kadına şiddete hayır", “ Kadına kalkan eller kırılsın", "Türkiye susma kadınına sahip çık" sloganları atarak yürüyüş yaptı. Gruba trafikte seyreden araçlar da kornaları ile destek verdi. Kuaförler Federasyonu Türkiye Başkanlığı adına okunan basın açıklamasında “Kadına yönelik şiddetin son bulması için koca bir okyanusta bir damla sorumluluk projesi anlayışı ile yola çıkmış bulunmaktayız. Bizler kadın kuaförleri ve erkek berberleri olarak saçların sorunlarına çözüm bulduğumuz gibi, kadının sosyal yaşamda karşılaştığı, kendisine yönelik cinayet ve şiddetin ortadan kalkması için de çözümler geliştirmiş bulunmaktayız" ifadelerine yer verildi.
Basın açıklamasında kadına yönelik şiddete karşı yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verildi. Buna göre; kadına yönelik şiddete dur çalışmaları kapsamında 81 ilde çeşitli kadın kuaförlerinin ve erkek berberlerinin ayna önlerine kurulacak monitörlerde, müşterilere, kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması yönündeki bilgilendirici videolar izlettirilecek. Şiddete uğrayan kadınların ne yapması gerektiği konusunda bilgilendirici afişler ve broşürler asılacak. Ayrıca kadın sığınma evlerinden çıkan kadınların, kuaför odalarından aldıkları sertifikalı eğitim sonrasında, kuaför salonlarında istihdamı yaratılmaya çalışılacak.
Eyleme destek veren kuaförler ve berberler basın açıklamasının okunmasından sonra sembolik olarak yere makas bıraktılar.
(BB) (FOTOĞRAFLI)